De negative effektene av arbeidsplassovervåkning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange bedrifter bruker ulike former for arbeidsplassovervåkning i et forsøk på å forbedre produktiviteten, forhindre tyveri og øke sikkerheten til ansatte. Med fordelene ved arbeidsplassovervåkning kommer imidlertid en rekke negative effekter, hvorav noen kan være skadelig for ansattes moral og oppbevaring. Det er viktig for bedrifter å veie fordelene og ulemperne av arbeidsplassovervåkning nøye for å avgjøre i hvilken grad det er nødvendig. Noen vanlige former for overvåkning på arbeidsplassen inkluderer videokameraer, Internettovervåking og telefonovervåking.

Moral

Arbeidsplassovervåkning kan få ansatte til å føle seg som om de stadig blir overvåket og evaluert av sine overordnede. Enten det oppnås ved å overvåke telefonsamtaler og e-post eller ved å sette opp videokameraer, kan denne typen arbeidsplassovervåking skape en følelse av mistillit og vrede mot arbeidsgivere og ansatte. Det kan også føre til økt stress, da ansatte vil føle seg som om de er under større press for å klare seg og opprettholde produktiviteten.

Personvern Invasion

Overvåkning på arbeidsplassen åpner døren for alvorlige integritet invasjonsproblemer som ikke bare er nedverdigende, men ulovlig. Overvåkingskameraer som er satt opp i toaletter, bytteområder og andre private områder skaper en potensielt pinlig situasjon fordi ansatte forventer et visst nivå på personvernet i slike områder. Å ha slike personlige øyeblikk dokumentert på film skaper også fare for at materialet faller i feil hender eller på annen måte misbrukes på en misbrukende måte.

Falsk sikkerhet

Å stole på elektroniske overvåkingssystemer for å overvåke ansatte kan skape en falsk følelse av sikkerhet fordi noen arbeidsgivere feilaktig tror elektronisk overvåkning er et verktøy som skal brukes i stedet for arbeidsgiverovervåkning. Disse overvåkingsverktøyene er ikke en erstatning for menneskelig tilsyn; De bør heller settes som en mekanisme som kan brukes til å forbedre tilsynsprosedyrene som allerede er på plass.

Diskriminering

Å ha tilgang til medarbeiderens stasjonære datamaskiner, e-postkontoer, nettbruksoppføringer og telefonsamtaler skaper en situasjon der arbeidsgivere begynner å lete etter grunner til å si opp en ansatt - om oppsigelsen er virkelig berettiget. Tidligere har saker blitt anlagt mot arbeidsgivere som har avvist ansatte for å distribuere faglige e-postmeldinger i tider og sende vitser via e-post via en arbeidsdator.