Hvordan skrive en Executive Summary Marketing Plan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En markedsføringsplan er et dokument som beskriver hvordan en forretningsplan skal overtale folk til å kjøpe sine produkter eller tjenester. Sammendrag av en markedsføringsplan er en kort oversikt over hele planen. Det introduserer din bedrift eller virksomhet til leseren og fremhever hovedpoengene i markedsplanen din. Mange mennesker, spesielt de i myndighetsstillinger, er for opptatt av å lese en hel markedsplan; Sammendraget gir dem mulighet til å få en grunnleggende forståelse av planen uten å måtte lese gjennom et lengre dokument.

Introduser firmaet ditt. Beskriv kort din virksomhet og tjenestene og / eller produktene du tilbyr. Hvis bedriften din allerede er etablert, angi hvor lenge du har vært i virksomhet og beskriv daglige forretningsaktiviteter som salg og kunder. Neste, markere dine prestasjoner, æresbevisninger og suksesser. Hvis du planlegger en ny bedrift, beskriv opplevelsen og kvalifikasjonene du har som gjør deg rustet til å drive virksomheten din. Inkluder også kvalifikasjoner for forretningspartnere og andre nøkkelpersoner.

Skriv din oppgavebeskrivelse og mål. Oppdragserklæringen forteller om formålet med virksomheten din. Det er et bredt utsagn som for eksempel "å tilby kvalitet, rimelige mekanikertjenester." Målene er mer spesifikke måter du planlegger å oppnå din oppgaveoppgave som "Leiemekanik med minst fem års erfaring for å sikre kvalitetsarbeid." Oppgi minst tre mål.

Beskriv forretnings- og ledergruppen. Informer leseren om hvorvidt virksomheten din er eneselskap, partnerskap, aksjeselskap eller selskap. Ta også med spesifikk informasjon om nøkkelpersoner og hvorfor de ble valgt for sine spesifikke stillinger. Inkluder ledelseslønn og trening som trengs. Nevn andre fagpersoner med hvem du må gjøre forretninger, for eksempel regnskapsførere eller advokater. Hvis du har et styre, oppgi medlemmene her.

Konkluder oppsummeringen med en kort beskrivelse av markedsføringsstrategiene og målene som diskuteres gjennom markedsplanen.

Fullfør din konklusjon med en eller to overbevisende setninger som vil inspirere leseren til å gjennomgå hele markedsplanen.

Elementer du trenger

  • Markedsplan

  • Datamaskin

  • Ordbehandlingsprogram

  • Skriver

Tips

  • Inkluder en Internett markedsføringsstrategi i planen og sammendraget. Hold oppsummeringen så kort som mulig, samtidig som du inneholder relevant informasjon. Husk at det er et sammendrag.