Definisjon av et geografisk målmarked

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføring er en viktig del av enhver bedrift og ofte kilden til store utgifter. For å bruke sitt markedsbudsjett mer effektivt, kan en bedrift benytte en målrettet tilnærming basert på markedsundersøkelser og segmentering. Geografisk målmarkedsføring er en slik tilnærming som kan hjelpe en bedrift til å nå kunder og fremme seg mer effektivt og til en redusert pris.

Målmarkeder

Et målmarked er en gruppe potensielle kunder som deler bestemte egenskaper og får spesiell oppmerksomhet fra en virksomhets markedsføringsarbeid. Målmarkeder kan omfatte sannsynlige kjøpere eller forbrukere som ennå ikke er kjent med en virksomhets produkter, men vil ha en sjanse til å bli sannsynlige kjøpere dersom de blir mer oppmerksomme. Et geografisk målmarked er avhengig av den fysiske plasseringen av forbrukerens bosted, forretningssted eller besøkssted for å avgjøre om forbrukeren faller innenfor virksomhetens målrettede gruppe.

Bruker

En bedrift kan handle på sitt geografiske målmarked på en rekke måter. Bedrifter kan velge å åpne nye steder eller etablere seg på bestemte steder der demografien til nærliggende forbrukere passer med en profil av sannsynlige kunder. Andre bedrifter tilbyr varer og tjenester som er mer sannsynlig å tiltrekke seg kunder i bestemte typer geografiske steder. For eksempel er en skiskutong mer sannsynlig å ha et sterkt salg på et sted der det snø seg gjennom vinteren, og det er skianlegg i nærheten.

markedsføring

Foruten å velge hvor du skal gjøre forretninger, kan et selskap bruke geografisk målmarkedsføring for å bestemme hvor du skal bruke annonseringsdollene. Geografiske regioner som inkluderer flere potensielle kunder eller representerer et nytt, uutnyttet marked, er mer tiltalende for bedrifter enn geografiske steder som har lavere befolkningstetthet eller færre kunder fra et måldemografisk. For eksempel kan teknologibedrifter investere mer i reklame i byområder og nær høyskoler, mens grønt- og hageselskaper vil få mer kjørelengde ut av annonsene sine ved å plassere dem i forstadsområder og landlige steder.

Prosess

Bedrifter kan definere egne målmarkeder eller stole på eksterne markedsføringsfirmaer for å levere data og bidra til å ta avgjørelser. Markedsføringsfirmaer samler demografiske data og utfører undersøkelser basert på eksisterende virksomheter og markedstrender for å bestemme de beste stedene å drive forretninger eller investere i markedsføring. En virksomhet som utfører sin egen markedsundersøkelse, kan fortsatt rette seg mot bestemte geografiske steder ved å samle kundeadresser for å avgjøre hvor flere potensielle kjøpere kan leve eller notere stedene til kunder som bestiller produkter på nettet eller over telefonen for å lære om hvor interessen er høy og identifisere potensial steder for utvidelse.