Medarbeiderutvikling og ytelsesvurdering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedriftseiere eller ledere kan vurdere selskapets ansatte for å sikre at de jobber hardt mot selskapets overordnede oppdrag og mål. Hvis en ansatt arbeider mot disse målene og klarer seg godt, kan det bli gitt en kampanje eller vurdering. Denne prosedyren varierer sterkt for hvert selskap, så spør din arbeidsgiver om den oppgitte virksomhetenes ytelsesprosedyrer.

Prestasjonsvurdering Formål

Ansatte evalueres ofte med hensyn til deres ytelse og rolle i en bedrift, om virksomheten er stor eller liten. Dette er å se om medarbeiderne jobber hardt for å nå målene for virksomheten i spørsmålet, og om arbeidet som leveres av medarbeideren, oppfyller selskapets oppgaveoppgave. Hvis arbeidstaker ikke klarer seg som forventet, kan arbeidsgiver utføre en vurdering av ansatte, hvor arbeidstaker er oppmerksom på saker som må tas opp i arbeidstakerens daglige arbeidsoppgaver.

Medarbeiderutvikling

Hvis arbeidstakerne jobber hardt, adresserer alle oppgavene som forventes og utfører seg utover forventningene, kan arbeidsgiveren gi ansatt en forfremmelse som et tegn på fortreffelighet. Kampanjen kan tyde på at arbeidstaker er klar for mer ansvar i selskapet og er moden nok til å spille en større rolle i virksomheten. En kampanje kan ikke være resultatet av en positiv vurdering av ytelsen til ansatte, da arbeidsgiveren kanskje ikke har det alternativet hver gang.

Bruke ytelsesvurderinger

Hvis du får en positiv vurdering av ytelsen til ansatte, men ikke får en kampanje som et resultat, tror du ikke at du er mindre viktig i virksomheten. Bruk positive tilbakemeldinger og vurderinger til å jobbe hardere og fortsett å perfeksjonere dine ansettelsesevner med den aktuelle virksomheten. Jo vanskeligere du jobber, jo mer arbeidsgiver vil legge merke til. Hvis du ikke får en kampanje umiddelbart, kan du jobbe mot det gjennom kontinuerlig hardt arbeid.

Innstilling av nye mål

Når du får din prestasjonsvurdering fra arbeidsgiveren din, bruk muligheten til å spørre ham hva du kan forbedre på å vokse i virksomheten. Bruk informasjonen han gir deg til å sette nye faglige mål for deg selv som du kan jobbe for. For eksempel kan arbeidsgiveren fortelle deg at du kan jobbe med dine ledelses- og lederegenskaper for å få en kampanje som hendelsesleder, i stedet for en selger, for eksempel. Bruk tilbakemeldingen til å sette nye mål og arbeide for dem for mer positive vurderinger og muligens en kampanje.