Hva er meningen med oppfølgingsplanlegging?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Oppfølgingsplanlegging er en av de viktigste oppgavene som en organisasjon HR-avdeling utfører. Det er prosessen som HR-avdelingen jobber i allianse med toppledelsen, for å velge, trene og gi et bestemt individ mulighet til å utføre en jobb med høyere autoritet, ansvar og lønn på et senere tidspunkt.

Egenskaper

Det er en rekke interesserte i prosessen med suksessplanlegging. Dette inkluderer blant annet arbeidstakerne som forlater sin nåværende jobb, noen få kortsiktige ansatte - en av dem som skal velges for å fylle ut gapet, de nærmeste overordnede kandidatene, HR-avdelingen og toppledelsen. Alle disse partiene jobber sammen for å gjøre overgangsprosessen så jevn som mulig. De deler arbeid, for eksempel utarbeidelse av stillingsbeskrivelsen, trening de listede ansatte og valg av den beste blant dem.

Funksjon

Forutsetningen og begrunnelsen bak suksessplanlegging er at under ingen omstendigheter bør arbeidet bli forstyrret på grunn av fravær av en ansatt. For det forbereder organisasjonen seg i dag for en ledig stilling som kan oppstå i morgen. Ledigheten kan oppstå på grunn av oppsigelse, oppsigelse, forfremmelse, pensjon eller død av en ansatt.

fordeler

Den ansatte som er valgt for å ta på seg jobben med tilleggsansvar og ansvar, er en som har vært med organisasjonen i noen tid. Han forstår selskapets politikk og etikk godt, og kan derfor godt lytte til det eksisterende oppsettet. Hans motiverende kvotient er også eksepsjonelt høy, da han er den som har blitt utvalgt blant flere kandidater. Han føler at han har blitt belønnet for sitt gode gode arbeid og er drevet for å overvinne seg i fremtiden.

begrensninger

Noen ganger er det viktig å injisere nye ideer og ferdighetssett i organisasjonen for fremgangsmessige formål. Denne muligheten går tapt med suksessplanlegging, da talentbassenget er begrenset til selskapets nåværende ansatte. Oppfølgingsplanlegging kan også avlede disharmoni og misnøye i tankene til de kortlistede, men ikke valgte, ansatte. De forlater ofte selskapet for jobber andre steder

Prosess

Behovet for suksessplanlegging oppstår når en ledig stilling er over. HR-avdelingen informerer og oppfordrer alle avdelinger som sannsynligvis vil ha kvalifiserte medarbeidere til å søke om ledig stilling. Når søknadene er mottatt, HR evaluerer dem og, i henhold til toppledelsen, listelister noen få kandidater. De kortsiktige kandidatene får omfattende teknisk og myk kompetanse trening for en prøvetid. På slutten av denne fasen blir resultatene av disse kandidatene evaluert og tabulert igjen. Rapporten sendes deretter til toppledelsen for å ringe. På dette tidspunktet velger ledelsen en ansatt som deretter blir plassert under avgangstaker for å motta praktisk opplæring.