Lønn for en vinkonsulent

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enhver brennevinbutiker kan rattle av det gamle ordtaket om parring av røde viner med rødt kjøtt og hvite viner med hvite kjøtt, men en vinkonsulent har mye mer intim kunnskap om måten en vintage samhandler med mat og spiller ut på ganen din. Vinkonsulenter har en encyklopedisk kunnskap om vinstiler, deres smaker og deres perfekte sammenkoblinger, og de kan hjelpe deg med å guide deg til det perfekte flaskevalget.

Gjennomsnittlig lønn

Mange vinkonsulenter er selvstendig næringsdrivende som driver konsulentfirmaer for restauranter, og hjelper dem med å styre innkjøpsbeslutninger for å passe til menyen, mens andre fungerer som veiledninger for enkeltpersoner, enten i deres hjem eller i en spesialvinstbar, for å bidra til å dyrke en takknemlighet av viner eller hjelp med middagsparasjoner. Gjennomsnittlig lønn for vinkonsulenter varierer fra $ 126 000, som rapportert av Indeed.com, til $ 130 000 i henhold til Simply Hired, fra februar 2011.

Gjennomsnittlig annonsert lønn

Vinkonsulenter som ikke er selvstendig næringsdrivende, har en tendens til å motta mye mindre lønninger enn sine konsulentbaserte kolleger, selv om mange setter seg på jobber på vingårder og vin spesialbutikker som et middel til å dyrke den erfaring som er nødvendig for å starte en rådgivende karriere. Den gjennomsnittlige annonserte lønnen for vinkonsulentstillinger er $ 46 126 i februar 2011, ifølge lønnslisten. Annonserte lønn varierer etter regionen der jobben var lokalisert, og varierer fra $ 34,376 til $ 68,905 årlig.

Sammenligning med vinbutikklønn

Vinkonsulenter betales premie lønn på grunn av deres intrikate kunnskap om årganger. De har en tendens til å tjene mer enn vanlig vinbutikksalgspersonell som også anbefaler kunder på vinforretninger. Vinkonsulenter fokuserer primært på rådgivning, hvor vinbutikkpersonalet må beholde detaljhandelns repsonsibilities. På grunn av dette, vin konsulenter tjene mye mer enn detaljhandel rådgivere, med Simply Hired rapportering at vin butikk ledere får en gjennomsnittlig årslønn på $ 45.000 fra februar 2011.

Vinkonsulenter vs. Sommeliers

Sommeliers er fagfolk, vanligvis med formell opplæring, som jobber som en slags internasjonal vinkonsulent i eksklusive restauranter. Med en mer intim kunnskap om en restaurants meny og vinkart, har sommeliers ikke den samme omfattende kunnskapsbasen som førsteklasses vinkonsulenter. Sommeliers gir flaske service og anbefalinger til spisesteder. Sommeliers tjener median årslønn på $ 50.659 per februar 2011, ifølge Salary.com.

Anbefalt