Typer av kommersielle banker

Innholdsfortegnelse:

Anonim

De siste kriser i finansmarkedene og skifer av nye regjeringer har slettet linjene blant de ulike typer forretningsbankene. Mange av dem tilbyr nå de samme tjenestene, men prøver å skille seg ved å fokusere på bestemte typer kunder.

Tips

  • Banksystemet består av kommersielle banker, kredittforeninger og kooperativer, landbruksbanker og spare- og låneforeninger.

Typer av kommersielle banker

Kommersielle banker: Kommersielle banker er varehusene for finansielle tjenester. De er selskaper hvis primære mål er å tjene penger. Kommersielle banker tar innskudd og utvider lån. De gir en fortjeneste på rentespredningen mellom beløpet betalt for innskudd og rente for lån. Bankene tjener også inntekter fra vedlikeholdsavgifter på kontoer og overtrekkskostnader. Noen forretningsbanker fokuserer på privatkunder, mens andre banker konsentrerer seg om å tiltrekke seg forretningskunder. Federal Deposit Insurance Corporation forsikrer innskudd på kommersielle banker opp til $ 250 000 per konto.

Kredittforeninger og kooperativer: Kredittforeninger er finansierte institusjoner organisert for å betjene en gruppe mennesker med felles interesse. De er ikke åpne for allmennheten. Eksempler på disse gruppene er personer som arbeider for samme arbeidsgiver, medlemmer av en fagforening og alumner fra samme høyskole. Kredittforeninger er ideelle organisasjoner eid av deres medlemmer. De tilbyr sparekontoer, pengemarkedsregnskap, tidsinnskudd og sjekkskrivingsfunksjoner. Kredittforeninger fokuserer på sine lokalsamfunn ved å lage boliglån og kommersielle lån og utstedelse av kredittkort til lokale innbyggere og bedrifter. De fleste kredittforeninger har enten en statlig eller føderal charter og er forsikret av National Credit Union Administration. NCUA forsikrer innskudd på opptil $ 250 000 per konto.

Landbruksbanker: Landbruksbankene tilbyr de fleste tjenestene tilgjengelig fra en kommersiell bank, men de konsentrerer seg om å lage lån til bønder. Finansiering for en gård krever en mer spesialisert kunnskap om voksende årstider, råvarepriser, kostnaden for gjødsel og andre utgifter som er unike for landbruket. Kongressen opprettet Federal Mortgage Corporation i 1987 for å skape et sekundærmarked for långivere som gjør lån til bønder. Målet er å gjøre midler tilgjengelig for landbrukslån til lavere priser enn de som vanligvis er tilgjengelige i det kommersielle markedet.

Besparelser og låneforeninger: Spare- og låneforeninger er banker som spesialiserer seg på lån til boligeiendommer og enfamiliehus. Eierskapet til disse bankene kan enten være av aksjonærer som eier aksjer eller av bankens innskytere og låntakere, kjent som "gjensidig" eierskap. S & Ls opprinnelig tilbød bare sparekontoer og tidsinnskudd. Men de siste årene har de begynt å tilby kontokontoer og foreta forretnings- og personlige lån i tillegg til boliglån. Sparekonto er forsikret av Savings Association Insurance Fund. S & L kan motta sine charterer fra Valutakontrollanten eller en statlig myndighetsregulator.

Funksjoner av kommersielle banker i vår økonomi

Federal Reserve Bank bruker det kommersielle banksystemet til å påvirke endringer i økonomien. Hvis Fed ønsker å stimulere økonomien, kan den senke den kortsiktige føderale reservefrekvensen, noe som gjør det billigere for kommersielle banker å låne penger fra Fed. Som et resultat kan kommersielle banker tilby lavere priser til sine kunder, som nå er mer tilbøyelige til å ta ut lån og utvide sine virksomheter.

Omvendt, hvis Fed mener at økonomien vokser for fort og inflasjonen kryper opp, kan den øke kortsiktige renter for å motvirke lån og senke økonomien.

De fire byråfunksjonene i bankene

De fire byråfunksjonene til bankene inkluderer å ta imot innskudd, foreta lån og forskudd, forhandle og bosette kontroller og handle i utenlandsk valuta. Noen foretrekker å dyrke varekunder, mens andre banker konsentrerer seg om å jobbe med bedrifter. Kredittforeninger tilbyr de samme tjenestene som kommersielle banker, men kundene har alle en felles forbindelse. Oppdrett er en stor del av vår økonomi og krever banker med spesialisert kunnskap om landbruk.

Anbefalt