Forskjellen mellom formelle og uformelle arbeidsplasser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Alderen på Internett-oppstart kjøpte bevissthet om endringer i den moderne arbeidsplassen. Den formelle arbeidsplassen er definert av profesjonell antrekk og overholdelse av den strukturerte arbeidsdagen. Bedrifter som Google og Microsoft har imidlertid vedtatt en mindre restriktiv arbeidsplasskultur der forretningsklær og formalitet erstattes av uformelle fredager og muligheten til å bringe et kjæledyr til jobb.

Kjole

Formelle arbeidsplasser har ofte kleskoder på plass. Kleskode kan variere fra næringslivet tilfeldig (kjolebukser og krageformet skjorte) til formell forretningsklær bare. Uformelle arbeidsplasser har også klesbegrensninger, som for eksempel ikke-støtende eller seksuelt suggestive klær, men retningslinjene er langt mer liberale. Faktisk er Googles offisielle kleskode "må ha på seg klær."

Helse og stimulering

I en uformell arbeidsstilling, som for eksempel en Internettoppstart, har ansatte ofte frynsegoder som pinball- og videospillmaskiner. Progressiv forsikring gir ansatte med på stedet helseklinikker og treningsfasiliteter. En formell arbeidsplass arbeidsgiver kan tilby disse fordelene, men disse statister er ofte levert av tredjeparter og er utenfor stedet.

Arbeidsplass

Formelle arbeidsplasser er kjent for hytter og hjørnekontorer, mens uformelle arbeidsplasser noen ganger har færre utpekte kontorer og åpne gulvplaner. Funksjoner av uformelle arbeidsplasser er gigantiske ergonomiske baller i stedet for tradisjonelle bordstoler og lange vanlige bord i stedet for individuelle skrivebord.

Ledelsesstruktur

Mange formelle arbeidsplasser har et veldig strukturert organisasjonsdiagram og oppfordrer til å overholde kommandokjeden. International Business Machines benytter den tradisjonelle organisasjonsstrukturen. 37signals, et programvareforetak i Chicago, Illinois, er et eksempel på et selskap som har borte med organisasjonsdiagrammer og bruker en flat modell hvor titler og rang er mindre viktige, og ideer og kreativitet oppfordres.