Hva er korsansvar og interesser av interesse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Korsansvar og rentabilitet er klausuler i kommersielle forsikringsavtaler. Disse klausulene betyr at forsikringen gjelder separat for hver forsikret. Den totale forsikringsdekning gjelder imidlertid samlet for alle forsikrede. Forsikringspolicyer kan også inneholde klausuler for forpliktelser for styremedlemmer og offiserer for å begrense sine kollektive forpliktelser dersom det er krav mot en av dem.

Kryss ansvar

En kryssklausul gir forsikringsdekning for krav fra en av de forsikrede mot en annen. For eksempel, hvis det er en konflikt mellom de to grunnleggerne av en bedrift og en bestemmer seg for å saksøke den andre, bør korsansvar i selskapets forsikringsdekning beskytte begge parter. Denne klausulen er vanligvis standard i en kommersiell generell ansvarspolicy. Noen retningslinjer kan imidlertid inneholde forsikrede versus forsikrede unntak som eliminerer visse typer situasjoner, for eksempel en direktør som ber om en annen internt tvister og rettssaker fra et selskap mot dets styremedlemmer.

Svarsomhet av interesse

En klausul om fordeling av rentebeløp fastsetter at forsikringsklausulene gjelder separat for hver forsikret enhet. Det er lik klausulklausulen fordi et krav fra en av de forsikrede mot en annen er dekket. Det internasjonale risikostyringsinstituttet forklarer at enkelte forsikringspolicyer kan angi separate dekninggrenser for hver forsikret. For eksempel kan en administrerende direktør ha en annen, og muligens høyere, forsikringsdekning enn noen av de andre lederne eller styremedlemmene.

Sårbarhet for styremedlemmer og offiserer

Krenkelsesklausuler utelukkende for styremedlemmer og offiserer, beskytter dem mot ansvar dersom en av dem visste at søknaden om forsikringsdekning inneholdt materielle feil. Med andre ord betyr denne klausulen at når et selskap søker forsikringsdekning for sine styremedlemmer og ledende ansatte og en av offiserene eller styremedlemmene vet at de økonomiske dataene som er gitt med søknaden er vesentlig feil, kan assurandøren ikke bære de andre styremedlemmene og offiserer fra dekning.

Utelukkelse av eksklusjoner

En klausul om utelukkelse av eksklusjoner betyr at en eksklusjon som gjelder for enkelte forsikrede under en forsikring, ikke nødvendigvis gjelder for andre. For eksempel kan en forsikringspolicy for styremedlemmer inneholde unntak for bedrageri og andre kriminelle handlinger, noe som betyr at dersom en direktør forplikter seg til en av disse handlingene, mister han dekning. Klausulen om utelukkelse av eksklusjoner indikerer at utelukkelse ikke automatisk strekker seg til de andre styremedlemmene i styret.