Hvordan Prorate Fakturaer

Anonim

I tilfelle av en servicefaktura, som for et abonnement eller en nettbasert tjeneste, må du kanskje prorate kostnadene dersom du eller kunden besluttet å endre eller avslutte arrangementet tidlig i faktureringsperioden. Prorating er ganske enkelt å beregne servicegebyret for dagen for å bestemme totalavgiften for faktureringsperioden. Det er en delvis kostnad for tjenester. Dette er en enkel beregning som du sannsynligvis kan utføre for hånd.

Bestem total serviceavgift for perioden og antall dager i den perioden. For eksempel er månedlig fakturering vanligvis standarden som brukes når du sender fakturaer for en tjeneste. Så hvis du regner $ 200 månedlig, begynn med å ta antall dager i den aktuelle måneden. Bruk 30 dager i juni måned, for eksempel.

Del den totale avgiften for perioden etter antall dager i måneden. I dette eksemplet er resultatet $ 200 delt med 30, eller $ 6,67 per dag.

Bestem hvor mange dager i den perioden kunden ikke brukte tjenesten. Si for eksempel at kunden avbrutt tjenesten etter 16 dagers bruk i forrige måned - det betyr at han krever et servicekreditt i 14 dager.

Multipliser antall dager kunden ikke brukte tjenesten etter prorated rate per dag. I dette eksemplet er det 14 dager ganger $ 6,67, eller $ 93,38.

Legg til en linje i servicefakturaen som krediterer denne avgiften til kunden (for eksempel "-93.38"). Trekk den fra fulladningen for måneden, som er $ 200, for å fastslå den endelige fakturaen for den forrige måneden, på $ 106,62.

Noter fakturaen med en beskrivelse av fradraget for å klargjøre formålet med kreditten. For eksempel, "Prorated credit for 14 days - June 17-30."