Hvordan størrelse kommersielle klimaanlegg

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Beregning av størrelsen på et kommersielt klimaanlegg kan være en kompleks virksomhet. Det er bøker og programvare laget for bare denne formålet, samt kalkulatorer som vurderer flere faktorer. For eksempel vil en bygning med et 12 fots tak ha forskjellige kjølebehov enn en bygning med et 9-fots tak. Også, et kommersielt kjøkken vil trenge mer kjølekraft enn en butikkplass. Imidlertid er en generell metode for beregning av kommersiell klimaanleggstørrelse basert på kvadratfotene av området som må avkjøles.

Elementer du trenger

  • Målebånd

  • Blyant og papir

  • Kalkulator

Mål lengden og bredden i føttene til bygningen eller rommet, og multipliser de to tallene for å få kvadratfotene av området du vil avkjøle.

Del det firkantede opptaket med 500. Ta det nummeret og multipliser det med 12.000 for å få de totale BTUene du trenger for å avkjøle rommet selv. For eksempel er en 10 000 kvadratmeter plass delt med 500 like 20. Multiplikere 20 med 12 000 for å få 240 000 BTUer.

Legg til 380 BTU for hver person som vil være i rommet mens den blir avkjølt. Bruk et omtrentlig nummer hvis beløpet vil variere.

Legg til 1200 BTU for hvert kjøkken i rommet.

Kjøpe en kommersiell klimaanlegg med kapasiteten i BTUer nærmest figuren du har beregnet.

Tips

  • Hvis rommet du kjøler er dårlig isolert eller mottar mye direkte sollys, vil du kanskje kjøpe en større enhet for å motvirke disse faktorene. Husk også at du kan velge å avkjøle forskjellige områder av rommet ulikt. For eksempel, hvis du har et lagerrom og et kontorlokale, vil du kanskje kule kontoret mer effektivt enn et lager som er utsatt for utendørs klima hele dagen.

Anbefalt