Fordelene og ulemperne med Direct Marketing & Telemarketing

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I likhet med personlig salg gir direkte markedsføring et selskap mulighet til å samhandle med potensielle kunder for å overtale dem til å ta bestemte handlinger, for eksempel å kjøpe et produkt. For å være effektiv, krever direkte markedsføring attraktive tilbud, effektive markedsføringsmeldinger og produkter og prosesser som tilfredsstiller kundens forventninger. Effektiv direkte markedsføring krever også å velge en passende metode for å kontakte kunder, for eksempel direkte post eller telemarketing.

Direkte markedsføring

Direkte markedsføring innebærer en-til-en samspill mellom en markedsfører og en potensiell kunde der et selskap formidler informasjon om et produkt eller en tjeneste. Direkte markedsføringsmateriale inkluderer kataloger, mailere eller flyger. Typer av direkte markedsføring metoder inkluderer telemarketing, e-post og direct mail markedsføring og regning reklame.

telemarketing

Telemarketers bruker telefonen til å produsere salgsleder, gjøre salg og samle informasjon om eksisterende eller potensielle kunder. Mens innkommende telemarketers tar bestillinger og svarer på spørsmål som genereres av kataloger eller reklame, utgående telemarketers kontakter kunder for å selge varer eller tjenester.

Direkte markedsføringsfordeler

Direkte markedsføring gir bedrifter muligheten til å teste markedet et produkt til en rimelig pris. I tillegg gjør selskapene direkte kontakt med målrettede personer, ved hjelp av direkte markedsføring, som gir muligheter til å bygge relasjoner med dem. Direkte markedsføring gir også en bekvemmelighetsfaktor, ved at salget kan finne sted på et hvilket som helst sted, ikke bare et forretningssted. Direkte markedsføringskampanjer kan også utformes for ulike budsjetter og for ulike typer tilbud.

Direkte Markedsføring Ulemper

Suksessen med direkte markedsføring er avhengig av attraktive tilbud, vellykket kundekontakt og effektivt møte forventningene, en kombinasjon som er vanskelig å oppnå hvis en kundedatabase inneholder ugyldig eller ikke-eksisterende informasjon. I tillegg kan direkte markedsføring ikke lykkes hvis kundene ikke er målrettet og individuelle meldinger opprettes. Databaser kan også ikke oppdateres med den nyeste informasjonen, noe som øker kostnadene ved direkte markedsføringskampanjen, og kunder kan vurdere kampanjene påtrengende.

Telemarketing Fordeler

Telemarketing er en mindre tidsintensiv og kostbar salgsmetode enn direkte salg, men som direkte salg, gjør et selskap direkte kontakt med kunden. For eksempel kan en telemarketer stenge et salg på en femtedel av kostnaden for et salg gjort personlig. Følgelig registrerer telemarketing en større avkastning på investering per markedsførings dollar enn direkte salg. I tillegg gjør telemarketing et selskap til å markedsføre produkter til kunder i eksterne lokaler og målrette kunder som er vanskelige å identifisere med andre markedsføringsmetoder.

Telemarketing Ulemper

Telemarketers kjøpslister over potensielle kunder, som kan være dyre og utdaterte. I tillegg er det ingen garanti for at folk som er oppført, vil være mottakelige for en telemarketers samtale eller produktene som telemarketeren fremmer. Tvert imot må telemarketers håndtere noen kunder som oppfatter et telemarketingtilbud for å være svindel og ubøyelig irritasjon, spesielt hvis personen har registrert sitt nummer med Federal Communications Commission's Call List.