Slik delegerer du

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Slik delegerer du. Ferdigheten til effektiv delegering kan gjøre deg til en bedre ansatt eller leder og lagspiller. Det forhindrer deg også i å overbeve deg selv til utmattelsespunktet. Effektiv delegering krever litt ferdigheter siden du aldri vil synes å bare være dumpingarbeid på andre. Lær hvordan du delegerer ved å lese følgende tips.

Få den rette tankegangen. Ikke tenk at du er den eneste personen som kan gjøre en jobb bra. Begynn å stole på at andre vil gjøre en like god jobb, om ikke en bedre jobb, uansett om de har gjort feil i det siste.

Tro at andre arbeidere er på utkikk etter nye ansvarsområder og en sjanse til å bevise sine ferdigheter. De fleste innser at når det gjelder arbeid, vil kortsiktig investering som kreves for å fullføre en delegert oppgave gi større utbetalinger i fremtiden.

Lag en plan for hvordan du skal delegere, hva du skal delegere og til hvem du skal delegere. Lister er en god ide, og hindrer deg i å tilfeldigvis delegere og ta fattige beslutninger i prosessen.

Delegere jobben selv, ikke hvordan det skal gjøres. Helt klart at folk vet formålet med jobben de har blitt delegert til å gjøre, og hva du ønsker at ønsket utfall skal være. Angi frister og be om fremdriftsrapporter.

Spred oppgaver slik at andre mennesker får en sjanse til å fullføre nye jobber og motta ny opplæring.

Administrer delegeringsprosessen. Andre mennesker kan gjøre ulike oppgaver, men du er fortsatt ansvarlig for det endelige utfallet. Pass på at ting blir ferdig uten mikrostyring og gi inntrykk av at du ikke stoler på dine delegater. Vær der hvis de skulle trenge hjelp med noe.

Gi ros på en godt utført jobb. Dine delegater trenger å vite hvordan de gjorde det. Hvis de gjorde det bra, og alt gikk bra, så fortell dem. Hvis det var områder for forbedring, må de også vite det.

Tips

  • Unngå å delegere eventuelle unødvendige oppgaver. Hvis du kan eliminere en jobb, er det bedre å gjøre det enn å gi en jobb til noen bare for å si at du har delegert.