Hva er et budsjett for markedsføringskommunikasjon?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et budsjett for markedsføringskommunikasjon gir en formell prosess for å planlegge, spore og måle effekten av utgiftene dine på markedsføringskommunikasjonsaktiviteter som reklame, direkte markedsføring, online eller hendelser. Budsjettet angir finansieringen som kreves for å oppfylle dine kommunikasjonsmål og gir en metode for å administrere utgiftene over et budsjettår.

Mål

Markedsføringskommunikasjonsbudsjettet er en del av den bredere markedsplaneringsprosessen. Din markedsføringsstrategi fastslår hvordan du vil oppnå dine markedsføringsmål. Markedsføringskommunikasjonsstrategi beskriver teknikkene du vil bruke til å levere viktige meldinger til målgruppen. Målet med markedsføringskommunikasjonsbudsjettet er å oppnå kommunikasjonsmålene så kostnadseffektivt som mulig og vise en vellykket avkastning på investeringen. Noen organisasjoner adskiller utgifter til reklame fra under-line-aktiviteter som produktinformasjon, sosiale medier eller direkte markedsføring.

omfang

Budsjettet dekker direkte og indirekte kostnader for kommunikasjonsprogrammer. Et budsjett for produktinformasjon, for eksempel, vil inkludere kostnader for kopiering, design, utskrift og distribusjon. Et budsjett for en begivenhet som en utstilling vil dekke leie av utstillingsplass, messeutforming og produksjon, kundenes underholdningskostnader, reklame for publikum og diverse personalkostnader. Forsiktig planlegging sikrer at det ikke er noen overraskelser når den endelige regningen kommer.

Tid

Budsjettet gir også tidsrammer for utgifter over året. De fleste organisasjoner planlegger sine utgifter kvartalsvis for å glatte utgifter; Men store hendelser som en ny produktlansering kan bety tyngre utgifter i ett kvartal. Selv om et budsjett skal dekke prognosekostnadene for alle planlagte aktiviteter over et år, bør det også inkludere et beredskapsfond for å dekke kostnader for nye forretningsmuligheter.

effektivitet

Å sette sammen et budsjett kan markere muligheter for å redusere markedsføringskommunikasjonskostnader. Integrert markedsføringskommunikasjon bruker konsekvente meldinger og visuelle bilder gjennom alle kommunikasjonsprogrammer. Ved å jobbe med et enkelt kommunikasjonsbyrå kan organisasjoner også redusere sine administrative kostnader, frigjøre midler til andre kommunikasjonsprogrammer.

sporing

Budsjetter lar deg spore planlagte utgifter mot faktiske kostnader. For å administrere budsjettet effektivt, må du sørge for at leverandørene fakturerer deg raskt og informerer deg om eventuelle kostnadsøkninger. For å møte kvartalsmessige budsjettmål kan det hende du må be om fakturaer for pågående arbeid for langsiktige prosjekter. Når slutten av budsjettåret nærmer seg, bør du sørge for at alle fakturaer for det årets arbeid blir sendt inn og godkjent, selv om arbeidet ikke er fullført. Kommunikasjonsprioriteter kan endres i neste budsjettår, og du kan ikke ha midler til å fullføre kritiske prosjekter.

metrics

Bruk budsjettet til å måle hvor godt programmet oppnådde kommunikasjonsmål. Bruk beregninger for å måle faktorer som forandringer i merkevareoppfattelse, antall salgsledninger, svar på direkte markedsføringsprogrammer eller økning i antall besøkende på nettstedet. Disse beregningene bidrar til å sammenligne effektiviteten til ulike kommunikasjonsprogrammer eller utgiftsnivåer.