Jobbmål og mål

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du bør etablere profesjonelle mål for deg selv, både når du søker etter en jobb og etter at du lander en. Et mål er å få den typen jobb du vil ha. Den andre er å utvikle seg profesjonelt i den posisjonen, slik at du er på forkant med trender og trening i ditt felt.

Gjenoppta

Når du skriver din CV, inneholder du også informasjon om hvilken type jobb du vil ha. Dette er ditt jobbmål. Den er skrevet som den første delen av ditt CV under kontaktinformasjonen din. Det er en kort uttalelse, vanligvis mindre enn tre linjer med tekst. Den inneholder jobbtittel du vil ha, samt informasjon om relevant erfaring og ferdigheter.

Eksempel

Et eksempel på et jobbmål for en ny kandidat som ser etter en stilling som saksbehandler kan lese: "Master of Social Work graduate søker stilling som saksbehandling med ABC Nonprofit Organization som vil sette internship erfaring med ungdomsforbrytere å bruke i en praktisk måte. "Denne erklæringen beskriver kort jobben søkeren ønsker, samt gir informasjon om sin praktiske og pedagogiske opplevelse. Denne informasjonen gir en arbeidsgiver en bedre ide om hvor søkeren kommer fra og om hvilken type jobb han ønsker.

Jobbmål

Når du har fått en jobb, vil du holde deg oppdatert om hva som skjer i ditt felt. Teknologi, teorier og prosesser er i stadig forandring, og det er viktig å være nåværende. Hvis du bestemmer deg for å forlate en jobb i håp om å lande en annen et annet sted, er det viktig at du har den kunnskapen og opplæringen som kreves for å konkurrere med andre kandidater med de nødvendige faglige utviklingsopplevelsene. Å skrive korte og langsiktige mål for deg selv, vil hjelpe deg å utvikle ferdigheter fra organisasjon til tidsstyring til prosjektledelse.

Skrivejobsmål

Dine jobbmål skal være veldig spesifikke. Hvis du vil oppnå et mål i, si fem år, identifiser de nøyaktige trinnene du må ta på kort sikt for å nå dem. Alle dine mål skal være realistiske og oppnåelige. De bør også ha en tidslinje for ferdigstillelse. Hvis du skriver ned målene dine og tilordner en frist til dem, er de mer sannsynlig å virke klare og virkelige for deg. Du er dermed mer sannsynlig å prøve ditt beste for å oppnå dem. Et eksempel på et jobbmål kan lese: "Jeg vil bli fortalt på min neste ytelsesvurdering på seks måneder at ferdigstillingsferdighetene mine har blitt bedre. Derfor vil jeg skrive ned mine avtaler hver dag i en måned og sette en alarm 15 minutter før hver for å sikre at jeg kommer til dem til tiden. Jeg vil være sen til mindre enn 10 prosent av dem den første måneden, 5 prosent den andre måneden og så sent til ingen i måneder tre til seks. Jeg vil da gjenta denne øvelsen hver dag i de neste fem månedene til resultatprøven min."

Anbefalt