Hvor lenge må en arbeidsgiver ha et MSDS?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sikkerhetsdatablad er oppføringer angående ingrediensene, helse- og miljøeffekter og egenskaper av kjemiske stoffer, herunder instruksjoner for sikker håndtering og lagring. HMS-datablad er påkrevet av Arbeids- og helsedirektoratet som en del av et risikokommunikasjonsprogram. Arbeidsgivere er lovpålagt å skaffe et MSDS for hvert gift stoff på arbeidsplassen, oppbevare dem på arkiv, gjøre dem tilgjengelige for ansatte og trene ansatte på dem.

HMS-informasjon

HMS-databladene må inneholde opplysninger om kjemisk identitet, produsentens kontaktinformasjon, ingrediensliste, fysiske og kjemiske egenskaper, brann- og eksplosjonsfare data, reaktivitetsdata (hvordan kjemikaliene reagerer med blandet eller lagret), helsefareinformasjon, sikker håndtering og bruk av informasjon, kontrolltiltak, primærruter for inntak (innånding eller hudabsorpsjon) og nød- og førstehjelpsprosedyrer. Denne informasjonen må opprettholdes på fil, selv om stoffet ikke lenger brukes på arbeidsplassen.

OSHA-standarder

OSHAs Hazard Communication Standard skisserer arbeidsgiverens ansvar for å skaffe og vedlikeholde MSDSs på lager, gjøre dem tilgjengelige og trene ansatte på dem som en del av et nødvendig risikokommunikasjonsprogram. Tilgang til ansattes eksponering og medisinske poster definerer MSDS som eksponeringsopptegnelser for ansatte og krever at alle eksponeringsposter for ansatte skal opprettholdes i minst 30 år.

MSDS-filer

Et farlig kommunikasjonsprogram er påkrevd i henhold til den generelle industrien og konstruksjonen Hazard Communication Standards, og må inneholde en fortegnelse over giftige stoffer på arbeidsplassen.Alle sikkerhetsdatabladene må oppbevares i fil i 30 år pr. OSHAs Tilgang til Medarbeiderexponering og Medical Records Standard. Arkene må til enhver tid være tilgjengelig for gjennomgang for informasjons- og dokumentasjonsformål. Originale MSDS-ark kan erstattes med oppdaterte ark, men den opprinnelige informasjonen må opprettholdes ved å identifisere stoffet og når og hvor den ble brukt i 30-årsperioden.

Hvem er ansvarlig

Arbeidsgivere er pålagt å opprettholde en klar oversikt over alle stoffer og formuleringer som utgjør en fare på arbeidsplassen, og produsenter og leverandører må utarbeide og distribuere komplette MSDS-data om alle giftige stoffer som brukes, opprettet, solgt og sendt. Innholdet dokumenterer stoffer med HMS-datablad hentet fra produsenter og leverandører. HMS-datablad er i form av en trykt sammendrag av all informasjon om stoffet som er nødvendig for å informere om farer, håndtering og oppbevaring og beskyttelsesforanstaltninger. HMS-databladet kan kun lagres i elektronisk form dersom det gjøres enkelt og lett tilgjengelig for ansatte i den formen og må fortsatt opprettholdes i 30 år.