Hvordan foreslå en løsning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du vil oppdage at problemer er en av de få tingene du kan stole på i næringslivet. Enten du eier din egen virksomhet eller jobber som en ansatt hos en andres selskap, vil det alltid være noe problem som krever løsning. Uansett rolle i selskapet, kommer et poeng hvor du blir bedt om å utarbeide en løsning på et forretningsproblem. En av de viktige tingene du må huske på er at du må foreslå løsningen din tydelig.

Introduser problemet til publikum. Uansett om du foreslår løsningen din skriftlig, på et møte eller i en vanlig samtale, må du sørge for at alle til stede forstår problemets art. Hvis publikumsmedlemmene ikke forstår problemet, vil de ikke kunne forstå den foreslåtte løsningen.

Forklar hvilken type løsning du foreslår. Ulike typer problemer krever ulike typer løsninger. Din løsning kan bestå av en bestemt handling som kan tas av en person for å løse problemet, eller det kan være en feiltendendringsendring som vil påvirke alle hos bedriften. Sørg for at publikum er klar over typen løsning før du begynner å gå i detalj om din foreslåtte løsning.

Forklar løsningen din med et passende detaljnivå for situasjonen der du forklarer det. For et møte med mange mennesker kan du være i stand til å gi en meget bred oversikt, mens et skriftlig forslag til sjefen din anbefaler handling må være svært detaljert.

Forbered deg på å forsvare løsningen. Vær klar til å forklare hvorfor løsningen din er den beste løsningen på problemet. Ikke godta konstruktiv tilbakemelding og innlemme den i den foreslåtte løsningen hvis det er fornuftig å gjøre det.

Tips

  • Hvis noen har et spørsmål om løsningen din, som du ikke kan svare på eller løser et problem du ikke hadde vurdert, ikke vær redd for å innrømme dette. Kom tilbake med personen etter å ha undersøkt.

Anbefalt