Hva betyr jobbberikning?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når dine ansatte trives som mennesker, vil de trolig gjøre en bedre jobb. Hvis de er fornøyd og utfordret, vil de komme til jobb med en positiv holdning og se sine daglige oppgaver som kjøretøy for personlig vekst i stedet for hindringer og forpliktelser. Jobberriming er prosessen med å gjøre en jobb mer interessant og givende ved å bygge medarbeiderferdigheter og skape en mer tilfredsstillende og engasjerende arbeidsplass. Selv om jobberikringsstrategier adresserer arbeidere som hele mennesker, er resultatene uunngåelig gode for virksomheten også.

Jobbberettelse mot jobbutvidelse

En av måtene å gjøre en ansattes arbeidserfaring mer engasjerende og tilfredsstillende, er å gi dem nye utfordringer og ansvar. Utvidelse av arbeidstakerens arbeidsbelastning og stillingsbeskrivelse er kjent som jobbutvidelse. Dette kan være vanskelig terreng fordi det kan se ut som om du bare spørre mer av dine ansatte enn å gi dem muligheter til å vokse.

Folk reagerer annerledes på jobbutvidelsen avhengig av hvordan de føler seg om sitt arbeid og deres arbeidsplass. En ansatt med overveldende familieansvar kan ikke ønske seg ekstra oppgaver eller mer press, selv om den økte arbeidsbelastningen skaper en mer interessant jobb. For å finne klarhet i de grå områdene mellom jobbberigelse og jobbutvidelse, bli kjent med dine ansatte som enkeltpersoner. Lær om hva som motiverer dem og om de er interessert i å få mer og gi mer på jobb. Utvikle personlige planer, inkludert utdanning, mål, ansvar og opplæring.

Jobberiggelsesprosessen

Jobberriming starter med medarbeiderne. Når den er vellykket, integrerer den individuelle behov med organisasjonens interesser, og skaper et symbiotisk forhold der personlig tilfredshet på jobb oversetter til forbedret ytelse og produktivitet. Selv om flere ansvarsområder øker arbeidsbelastningen for dine ansatte, blir arbeidet mer interessant og tilfredsstillende som arbeidstakere lærer nye ferdigheter og oppnår nye suksessnivåer.

Spør dine ansatte hva de ser etter i en jobb, og hvilken type jobbberigelse kan være i gjensidig interesse. Når du begynner, må du sjekke inn med dine ansatte regelmessig for å finne ut om de finner de nye jobbene for vanskelige eller ikke utfordrende nok. Hvis du ikke ser positive resultater for dine ansatte og din bedrift, gjør du endringer som imøtekommer og fordeler begge deler.

Jobberiggelsesquizlet

Noen nyttige vilkår og spørsmål til en quizlet om jobbberigelse kan inkludere forskjellene mellom jobbberikning og jobbutvidelse, og fordeler og ulemper ved jobberikning. Det kan også inkludere spørsmål om jobbrotasjon og kryssfunksjonell opplæring, og hvordan disse opplæringsprosessene kan berike en ansattes arbeidserfaring.