Hva er en portefølje?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enten du er grafisk designer, fotograf eller tekstforfatter, må du finne en måte å vise frem dine ferdigheter og lokke kundene til å velge dine tjenester. Det er her en portefølje kan hjelpe. Du kan bruke den til å presentere arbeidet ditt, bevise hva du er i stand til og bygge ditt eget merke. Avhengig av hvilken type virksomhet du har, kan en portefølje også tjene som samling av alle varer og tjenester du tilbyr.

Tips

  • Porteføljer kommer i alle former og størrelser. Du kan bruke en til å vise frem ditt tidligere arbeid og prosjekter eller dine prestasjoner på arbeidsplassen. For bedrifter refererer en portefølje til samlingen av produkter du tilbyr.

Hva er en produktportefølje?

Porteføljer kommer i en rekke typer og stiler. Å velge en over en annen kommer ned til dine mål, type forretning og næringsliv.

EN produktportefølje, for eksempel, inkluderer vanligvis produktene og tjenestene som tilbys av et selskap til sine kunder. Det kan vise en enkelt produktlinje, fokusere på bestemte merker eller gi oversikt over alle varer som leveres av en bedrift.

Organisasjoner bruker sine produktporteføljer, ikke bare for å tiltrekke seg kunder, men også å bestemme hvordan og hvor å tildele ressurser. Hvis et bestemt produkt ikke fungerer bra, kan de fjerne det fra porteføljen og fokusere på de som gir størst inntekt.

Hvem trenger en profesjonell portefølje?

Hvis du er freelancing, søker jobbmuligheter eller ser etter nye kunder, trenger du kanskje en profesjonell portefølje. Dette er et av de kraftigste verktøyene du kan bruke til å vise frem arbeidet ditt og øke merkevarebevisstheten. I utgangspunktet er det en samling arbeidsprøver og bevis som viser dine ferdigheter i et bestemt område.

La oss si at du er en webdesigner eller et kreativt byrå. Vurder å sette opp en nettportefølje for å få det beste arbeidet ditt og beskrive dine tjenester. Nevn eventuelle high-end merker du har jobbet med. Du kan også inkludere attester, kundeanmeldelser og suksesshistorier.

Hvis du er tekstforfatter eller blogger, legg til å skrive prøver til porteføljen din. Link til populære nettsteder med arbeidet ditt. Når du søker om en ny jobb eller kontakter potensielle kunder, legg til en lenke til porteføljen din. Dette vil hjelpe deg med å skille seg ut fra mengden, sikkerhetskopiere dine krav og vise frem din arbeidserfaring.

Hva om karriereporteføljer?

Arbeidssøkere kan bruke en karriereportefølje å få en konkurransefortrinn og vise sine ferdigheter, kompetanse og prestasjoner til potensielle arbeidsgivere. Tenk på det som en måte å planlegge og dokumentere utdanning, erfaring og prestasjoner på.

Sammenlignet med et CV eller følgebrev, gir en karriereportefølje deg mer fleksibilitet. Du kan inkludere arbeidsprøver, kunstverk, koblinger til artikler du har publisert på nettet, nyheter om arbeidet ditt og mer. Avhengig av dine preferanser kan du sette opp en nettportefølje eller bruke en filmappe.

Ta gjerne med din CV, ansattes evalueringer eller anbefalingsbrev, priser og sertifiseringer, karrieremål og en liste over referanser. Vær kreativ med porteføljen din, men hold den profesjonell. Hvis du går på et jobbintervju, kan du bruke arbeidssampler og casestudier i porteføljen din når du snakker om dine prestasjoner.

Hvorfor opprette en portefølje?

En godt utformet portefølje kan øke sjansene for suksess i karriere og forretninger. Hvorvidt målet ditt er å lande en bedre jobb, vokse kundebase eller lage et navn for deg selv, dette verktøyet kan hjelpe. Den fremhever dine beste ferdigheter, viser hvem du er og tjener som bevis på potensialet ditt.

En annen grunn til å opprette en portefølje er det du kan bruk den til å vurdere dine egne fremskritt og se hvor langt du har kommet. En nettdesigner kan for eksempel innse at hans nåværende arbeid er langt bedre enn det han gjorde for to, fem eller ti år siden. Videre kan han bruke porteføljen til å identifisere nye muligheter og forbedringsområder.

Hvis du leter etter en ny jobb, kan en portefølje skille deg fra hverandre. Det gir deg en sjanse til å vise din erfaring og hva du kan gjøre for potensielle arbeidsgivere.I tillegg demonstrerer det at du er proaktiv når det gjelder personlig og karriereutvikling.