Intrinsic & Extrinsic Motivation på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En forståelse av egen og ekstrinsisk motivasjon er nyttig for ledere på arbeidsplassen fordi det hjelper dem med å opprettholde høy ansattes moral. Mens høy lønn og gode fordeler er viktige for ansatte, kan en positiv arbeidsplass og interessant arbeid gjøre så mye om ikke mer for å holde ansatte motiverte og interessert i sitt arbeid.

Indre motivasjon

Intrinsisk motivasjon er knyttet til folk som jobber mer for kjærligheten til jobben sin enn for pengene de mottar. Folk som har en jobb som de elsker, lever av noe som de finner iboende tilfredsstillende. Folk finner vanligvis mer egen motivasjon i karriere som involverer høy kompetanse og kreativitet, aspekter som øker en persons absorpsjon i sitt arbeid.

Ekstrem motivasjon

Arbeidsgivere gir ekstrinsisk motivasjon i form av lønn, ytelser og andre programmer som er utformet for å appellere til ansatte. En arbeidstaker motivert av ekstrinsiske faktorer kan være der alene for pengene og andre fordeler. Dette betyr ikke at folk i høyt betalte jobber mangler egen motivasjon, men at ekstrinsiv motivasjon når det gjelder lønn og fordeler, kan være nok til å holde dem jobber på jobb selv om de ikke liker det. Den ideelle situasjonen for de fleste ansatte er å finne en jobb som har høye nivåer av både intern og ekstrinsisk motivasjon.

Ledelsens rolle i motivasjon

Metoder for å motivere medarbeidere er et sentralt tema for ledere og eiere av bedrifter. Ekstrem motivasjon er i utgangspunktet lettere for ledelsen å gi enn egen motivasjon. Den sistnevnte form for motivasjon er en langt mer kompleks og intern tilstand av å være, som involverer idiosynkratiske nivåer av tilfredsstillelse og prestasjon. Mens noen progressive ledere forsøker å innstille intern motivasjon hos sine ansatte, er det mye vanligere for ledere og eiere å stole på ekstrinsiske faktorer som lønnsøkninger og andre økonomiske fordeler.

Ansattes identifikasjon med arbeid

Alienering på arbeidsplassen er et vanskelig og vanlig problem som undergraver produktivitet, ansattes moral og følelsen av egen tilfredshet. Bedrifter vil finne det vanskelig å motivere fremmede ansatte til å utføre på sitt høyeste nivå. Ansatte som identifiserer tett med det arbeidet de gjør, er stolte av sin kvalitet som er uavhengig av hvor mye de tjener eller hvordan andre vurderer sine ferdigheter. Intrinsisk motivasjon oppstår ut av identifikasjon med arbeidet. Når et individ ser en aktivitet som et uttrykk for sitt indre selv, vil han passe på å gjøre det bra og ta tilfredsstillelse i arbeidet.