Hva er et vurderingsmøte?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prestasjonsvurdering er et ledelsesverktøy som benytter formelle og uformelle prosesser for å evaluere en enkeltes arbeidsmessig ytelse når det gjelder trening og utvikling og nødvendige tiltak for å foreta fremtidige forbedringer. Denne prosessen gjennomføres gjennom en diskusjon mellom en arbeidsgiver eller hennes representant og den ansatte. Det er en viktig øvelse for å forbedre produktiviteten til både arbeidstakeren og virksomheten.

deltakere

En veileder, vanligvis fra HR-avdelingen, har ansvaret for å gjennomføre evalueringsmøtet. Han bør informere medarbeider om hva møtet innebærer for å gjøre det mulig for arbeidstaker å effektivt forberede seg. For eksempel kan medarbeider utarbeide eventuelle spørsmål han har om møteledelsen. Vurderer og arbeidstaker bør planlegge en passende tid for vurderingsmøtet, hvor de vil ha tilstrekkelig tid til å diskutere arbeidstakerens arbeidspraksis uten forstyrrelser.

Vurderingsprosedyre

Et effektivt evalueringsmøte bør benytte toveiskommunikasjonsmetoden ved at både leder og medarbeider møtes på et jevnt grunnlag der det er gratis diskusjon og utveksling av ideer om arbeidsaktiviteter; Dette gir et passende miljø der ansatt ikke føler seg altfor skremt av sin overordnede. Før møtet skal arbeidstaker fylle ut en selvvurderingsskjema som gir sin mening om arbeidsmiljøet og hennes generelle arbeidsprosess, vanskeligheter hun kan møte som hindrer maksimal ytelse og eventuelle anbefalinger om mulige endringer organisasjonen bør vurdere, for eksempel i ansattes opplæringsprogrammer.

Tilsynsførende oppgaver

Selvevalueringsskjemaet fylt av medarbeider setter dagsordenen for det uformelle møtet mellom takseren og ansatt for å diskutere bestemmelsene i dokumentet. Veilederen bør holde møtet faglig og unngå å spørre medarbeider om personlige problemer. Møtet er en avenue hvor veileder og medarbeider åpent diskuterer formularens bestemmelser, herunder styrken og svakheten som presenteres i ansattes opptreden, mulige årsaker og medarbeiderens fremtidige planer i forhold til virksomheten. Diskusjonen bør resultere i anbefalinger om mulige forbedringer, som vil fremme veksten til individet og organisasjonen.

Ansatt-vurderingskjema

Evaluatøren har ansvaret for å utarbeide en ansettelsesvurderingskjema etter at møtet er fullført med den ansatte. Dokumentet beskriver veilederens oppfatning av arbeidstakerens arbeidspraksis basert på det innledende møtet og anbefalinger om endringer i forhold til opplæring og arbeidsutviklingsprosedyre for den enkelte. Talsmannen møter endelig medarbeiderne for å diskutere innholdet i skjemaet, inkludert vurdering av arbeidstakerens arbeid og hvilke områder hun skal ta opp for å forbedre sine vurderinger og mulige motivasjoner fra den ansatte. Arbeidsgiveren bør signere dokumentet og skrive ned eventuelle kommentarer eller bekymringer hun har opplevd fra møtet.