Hvordan skrive en Asset Disposal Letter

Anonim

Bedrifter har eiendeler som mister verdi over tid og må kanskje kastes. Et eksempel er gamle biler som kan være avløp på selskapet på grunn av hyppige reparasjoner. En deponeringsbrev gir endelig plassering eller avgivelse av avfall, overskudd eller skrap ved hjelp av riktig prosess og under riktig myndighet. Bortskaffelse kan oppnås ved forlatelse, ødeleggelse, internering, forbrenning, donasjon eller salg. Eiendeler må avhendes i henhold til kapitalforvaltningspolitikken.

Bestem prosedyrene for å avhende eiendeler i staten der firmaet ditt befinner seg Deretter angir du dem i deponeringsbrevet. Fyll ut en formular for disponering av eiendeler, som vanligvis kan hentes fra selskapets innkjøpsavdeling. Hvis salg av eiendelene skal være avhendingsmetode, be om at interesserte kjøpere sender inn uttrykk for deres interesse. Oppgi de spesifikke eiendelene som skal avhendes og gi deres nåværende verdi.

Oppgi stedet der de som er interessert i å kjøpe eiendelene, bør gå for å se dem. Angi tidspunktet visning vil finne sted og prosedyren som skal brukes til å utføre salget. Angi om kjøperen skal foreta en forskuddsbetaling på salgsdagen og om det er gebyrer som skal betales for å delta i auksjonen.

Inkluder i anskaffelsesbrevet tilbudsalternativene hvis du vil avhende eiendelene ved hjelp av "anbudssystemet." (Forskjellen mellom "salg" og "anbud" er at salg innebærer å selge eiendelene til en fast pris, mens anbud involverer kjøpere som fastsetter prisene de er villige til å betale. I anbudssystemet selges eiendelene til høyeste budgiver.)

En av opsjonene er at aktiva skal selges internt, det vil si til medlemmer - for eksempel ansatte eller aksjonærer - av selskapet. Angi om ekstern anbud vil finne sted, noe som betyr at utenforstående vil få lov til å anbud. Forvaltningsbrevet skal klart angi disse alternativene, og angi metode - aviser eller online, for eksempel - av annonsering av anbudet.

Angi i deponeringsbrevet om det er minimumsbudspris og hva som vil skje dersom dette minimumet ikke er oppfylt. Oppgi om avhending vil bli stoppet eller andre avhendingsmetoder vil bli vurdert.

Angi i handlingsbrevet om innkjøp vil bli tillatt. Dette er hvor eiendeler handles i og brukes til kjøp av nye varer. Hvis dette er tilfelle, angi at en formular for bortskaffelse av eiendeler skal arkiveres og videresendes til bedriftsavdelingen som er ansvarlig for forvaltningen av eiendelene. Noen selskaper, imidlertid, kontrakt finansielle tjenester selskaper, som for eksempel investeringsbanker, for å administrere sine eiendeler. I slike tilfeller sendes formularene for formuesavhendelse til de relevante finansielle tjenesteselskapene.

Pek på om eiendelene vil bli kastet gjennom donasjon til trengende mennesker, eller om de vil bli ødelagt. Angi prosessen som skal følges for å avgjøre hvem eiendelene skal doneres til. Hvis bortskaffelsen vil bli gjennom ødeleggelse, angi hvordan dette skal gjøres og hvilke relevante lover som skal overholdes.