Slik bestemmer du markedets levedyktighet for et produkt eller en tjeneste

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Produkt due diligence er tilnærmingen som brukes til å vurdere levedyktigheten til et gitt produkt eller en tjeneste. Felles taktikk inkluderer målmarkedsundersøkelse, bransjeanalyse og konkurrentanalyse. Det er også viktig å vurdere dine interne kompetanser, sammen med potensielle trusler, før du utvikler en løsning.

Utfør markedsundersøkelser

Markedsundersøkelse er en vurdering av potensiell størrelse og egenskaper hos forbrukere eller selskaper som kan kjøpe produktet. Størrelsen på markedet er det totale antall potensielle kunder som ikke serveres eller ikke servert i det hele tatt av eksisterende løsninger. Identifisere egenskaper og kjøpevaner av målmarkeder bidrar til å male bildet av de potensielle fordelene kjøpere søker. Ved å kombinere størrelsen på markedet med estimater for rekkevidde og kjøpshyppighet, kan du utvikle en prognose for omsetning. Projiseringsinntekter gir deg mulighet til å avgjøre om du vil gjøre nok til å dekke kostnader og tjene penger.

Analyser industrien

En bransjeanalyse er en gjennomgang av nåværende omfang av en industri og hvilke typer varer som tilbys. En helt ny innovasjon betyr at du kan ha førsteklasses fordeler i en ny industri. Denne fordelen gjør at du kan appellere til det totale potensielle markedet. I en etablert industri er det viktig å analysere antall eksisterende konkurrenter, løsningene de tilbyr og deres prispoeng.

Analysere konkurrenter

Konkurrentanalyse innebærer en sammenligning av produkt- eller tjenestegenskaper, styrker og svakheter i forhold til konkurrentene. Bedrifter utvikler ofte regneark for å legge ut hver større konkurrents tilbud. Før du går inn i et marked, trenger du tillit om at din tilsiktede løsning gir klare fordeler i forhold til eksisterende løsninger. Dine fordeler kan inkludere overlegen kvalitet, elitjeneste, lavere priser, patenterte funksjoner eller naturlige materialer. Slike fordeler er nødvendige for å etablere en markedsposisjon og tiltrekke seg kunder som søker dine forskjellige fordeler.

Utfør en SWOT-analyse

En SWOT-analyse brukes til å vurdere dine interne kompetanser, samt eksterne faktorer som kan påvirke din suksess. SWOT er et akronym for styrker, svakheter, muligheter og trusler. Din styrke gir ammunisjonen å utvikle, fremme og levere en kvalitetsløsning som er forskjellig fra konkurrerende merker. Dine svakheter, eller sårbarheter, gir ekte innsikt i hindringer for suksess. Du kan forbedre svakheter eller akseptere dem som iboende for forretningsmodellen din. I en ærlig vurdering kan du bestemme at svakhetene dine er for gode til å komme inn på markedet. Ved å analysere muligheter og trusler kan du forberede deg på markedsinngang med en klar visjon om hvordan du tjener penger og hvordan du beskytter mot potensielle fallgruver.

Anbefalt