Hvordan skrive en profil av en leder

Anonim

Profiler brukes til å skrive offentlige pressemeldinger når en leder vinner en pris, pensjonerer, gjør noe ekstraordinært, gir en stor sum penger eller dør. En profil er også gunstig for å organisere informasjon, skrive nyhetsbrev og søke arbeid. Å skrive en profil av en leder betyr å vite detaljene om personen og sette sammen informasjonen for å påvirke de som leser informasjonen.

Begrense fokuset, og bestem årsaken til profilen. En arbeidsprofil legger vekt på arbeidserfaring, kompetanse og legitimasjon i feltet. Hvis profilen omhandler et bestemt selskap og ikke generell arbeidserfaring, fokuserer profilen på hva lederne gjør og har gjort for å forbedre bildet av selskapet eller organisasjonen. En profil for noen som går på pensjon eller død, vil legge til mer personlig informasjon om bakgrunn, utdanning og familie.

Legg til bare så mye bakgrunn som nødvendig for en lederprofil. Hvis den enkelte profilerte har bodd og jobbet på samme sted i mange år, merk at ledelsen vokste opp i området og ble ledende innenfor samfunnet. For en avisprofil, legg til foreldrenes navn. Hvis noen hendelse i personens bakgrunn var instrumental i den positive lederetningen, oppsummerer den. For en profil bør personlig bakgrunnsinformasjon holdes til et minimum og kun ansatt for å forbedre profilens overordnede fokus.

Inkluder legitimasjon. Dette inkluderer utdanning og sertifiseringer. Inkluder spesialisert trening hvis den forbedrer profilen. Erfaring er også et viktig element i å skrive en profil av en leder. Forklar hvordan arbeidserfaringer førte til lederens nåværende arbeidssituasjon. Liste områder av kompetanse. For eksempel, hvis lederen arbeider med en veldedighetsorganisasjon, viser hvordan arbeidet som en frivillig tidlig førte til et ønske om å velge veldedighetsarbeid for en karriere.

Ta med sitater fra andre med hvem lederen arbeider som avslører hvem personen er som en sjef, ansatt og som en person av integritet og bekymring for andre. Integrer anførselstegn i profilen, velg bare de som forbedrer fokuset på det du skriver. For en nyhetsartikkel, se også sitater fra familie, tidligere arbeidsgivere og andre som samhandler med lederen både personlig og profesjonelt.

Formater hva du skriver for å passe til formålet med lederprofilen. Bruk en grunnleggende forretningsstil med masse hvit plass rundt teksten. Hvis du gir profilen på papir til en avis, dobbeltrom tekst med ett mellomrom mellom avsnittene. Gi en overskrift med navnet ditt eller navnet på organisasjonen du skriver, en adresse og, hvis du skriver for en organisasjon, navn, nummer og e-postinformasjon til personen som skal kontakte for ytterligere informasjon eller avklaring. En profil som skal leses på pensjonspartiet, kan skrives som forretningsbrev. Profiler levert i kroppen av en epost, bruker enkeltavstand innenfor avsnitt og dobbeltavstand mellom avsnitt.