Slik byder du på programvareprosjekter

Anonim

Personer som jobber som freelancere for programvare må by på prosjekt som forespurt av klienten. Folk byder på prosjekter for å vise sine evner for å få programvareprosjektet gjort i tide på en effektiv og profesjonell måte. Men å vinne et programvareprosjekt er vanskelig, da det kan være hundrevis av bud plassert på et enkelt programvareprosjekt. Du må opprette et bud som skiller seg ut fra resten.

Skriv en profil om deg som programvareutvikler. Her selger du deg selv som en kvalifisert og velutdannet programvarearbeider. Inkluder tekniske grader, designe eksamensbeviser, programmeringssertifiseringer, programvare relevant arbeidserfaring, et fullstendig CV som beskriver programvareopplevelsen din og eventuelle andre store prestasjoner du har fullført i programvarebransjen. Inkluder industri og feltlingo, for eksempel HTML, CSS og XHTML.

Samle ditt beste programvarearbeid i en portefølje. Du må levere porteføljen når du byder på et programvareprosjekt, slik at klienten kan se dine evner og tidligere arbeid. Eksempler på programvarearbeid som inngår i porteføljen din, er programmeringsprosjekter, webdesign, programvarerapportering og feilsøking av programvare. Vis forskjellige aspekter av dine evner, slik at klienten ikke får inntrykk av at du bare kan gjøre en eller to ting.

Ta med eventuelle anbefalingsbrev og prestasjoner som har kommet med prosjektene som brukes i porteføljen. Hvis det er mulig, be tidligere klienter legge vekt på spesifikke programvarenivåer, for eksempel feilsøking, programmering eller generell utforming.

Lag et realistisk bud på det oppgitte programvareprosjektet. Mens noen kunder allerede har en timepris satt, spør andre om at programvaren frilanser skal sette prisen. Hvis prisen er satt, blir du bedt om å velge hvor mange timer du kan gjøre prosjektet. Gjør et realistisk gjetning, men ikke undersell deg selv.

Hvis klienten ber budgiverne om å sette prisen, gjør et anslag på hvor mange timer det vil ta deg, hvor mye det vil koste deg og hvor mye profitt du vil ha. Hvis du er i tvil, gi deg selv ca 15 prosent i fortjenesten. Du må inkludere timer med planlegging, utforming, programmering og testing, hvis det er aktuelt. Sett opp listen over plikter når du foreslår prisen for klienten, så han er klar over hvordan pengene og tiden blir brukt.

Opprett et prøveprosjekt for dette prosjektet for å vise hva du kan gjøre. Hvis prosjektet for eksempel er for et webdesign med HTML og CSS programmering, kan du vise ulike eksempler på den generelle webdesignen og inkludere skjermbilder av kodingen for å vise klienten hvordan du har fullført utseendet.

Send budet ditt for programvareprosjektet og vent på et svar. Når du sender inn, ta med all relevant informasjon samlet i de forrige trinnene, og ta med en liste over steder eller metoder som klienten kan nå deg, hvis du blir valgt for et intervju. Dette kan være e-post, direktemeldinger, chat, telefonnummer eller andre typer meldinger. Gi klienten flere alternativer.