Hva er en Performance Bond i konstruksjon?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Byggingen kan være en risikofylt investering, men ved å kreve en ytelsesbinding fra den generelle entreprenøren, kan prosjektets eier øke sannsynligheten for vellykket prosjektgjennomføring. En ytelsesobligasjon fungerer som en forsikring for eieren i tilfelle entreprenøren ikke oppfyller vilkårene i byggekontrakten. Ytelsesobligasjoner utstedes gjennom et tredjeparts garanti selskap som forsikrer entreprenøren og betaler krav til eieren.

Funksjon

En ytelse obligasjon i konstruksjon er noen ganger nødvendig av en klient som ønsker en forsikring for det tiltenkte arbeidet. Når en entreprenør blir tildelt en byggekontrakt, kan eieren kreve at entreprenøren skal legge ut en ytelsesbond for å sikre at arbeidet blir fullført eller at eieren skal tilstrekkelig kompenseres for eventuelle monetære skader. Eieren kan sende inn erstatningskrav opp til total ytelse. Ytelsesobligasjoner er ofte standard for offentlige arbeidstillatelser.

Vilkår

Før du kjøper en ytelsesobligasjon, må vilkårene for obligasjonen være tilstrekkelig for begge parter. Det totale omfanget av arbeid, estimert verdi av arbeid og tidsramme for ferdigstillelse må avgjøres før obligasjonsutstedelse. Entreprenøren og eieren må også fastsette vilkår for å avgjøre ytelsesproblemer og sende inn krav på ytelsesbonden. Obligasjonsutstederen vil typisk definere vilkårene for resultatobligasjon, fordringer og betaling.

Koste

Kostnaden for ytelsesbonden er betalt av den generelle kontaktoren, som vanligvis inkluderer denne kostnaden i selskapets bud på prosjektet. Kostnaden for obligasjonen er avhengig av en rekke faktorer, inkludert den totale kostnaden for arbeidet og typen konstruksjon som utføres. Kostnaden kan være alt fra 1 prosent til 5 prosent av den anslåtte byggekostnaden. Hvis utstedelsesfirmaet fastslår at binding er entreprenørens en risikofylt investering, vil de opprinnelige kostnadene for liming bli høyere.

fordeler

Å kreve et ytelseslån er en forsikring for eieren. Entreprenører må kvalifisere seg til å bli bundet, slik at entreprenørens evne til å skaffe et bånd sikrer eieren at entreprenøren er økonomisk stabil og sannsynlig vil fullføre arbeidet. Ytelsesobligasjonen sikrer også eieren at hvis entreprenøren ikke fullfører jobben eller tar lengre tid enn avtalt, vil eieren bli betalt tilstrekkelig for tilbakeslaget.

ulemper

Et obligatorisk ytelseslån setter mindre generelle entreprenørvirksomheter i ulempe for å skaffe seg arbeid. Disse selskapene kan ikke ha råd til eller kvalifisere seg for binding. Andre entreprenører kan ikke være villige til å betale på forhånd for liming eller fullføre tilleggsarbeidet for å erverve et obligasjonslån. Dette kan føre til en nedgang i konkurransen mellom entreprenører for eierprosjektet. Manglende konkurrerende entreprenører kan innebære høyere bud for prosjektet. Entreprenører vil også inkludere obligasjonsprisen i budene, noe som fører til høyere samlede kostnader for eieren.