Hva er en prosjektportefølje?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En prosjektportefølje er en samling som demonstrerer en arbeidsgruppe. Begrepet har forskjellige betydninger for ulike individer over en rekke bransjer fra visuell kunst til ingeniørfag. Dagens høyt digitaliserte verden gjør det mulig for prosjektporteføljer å eksistere i en rekke medieformater.

Profesjonell

Personer og bedrifter som arbeider innen kunst og relaterte næringer bruker oftest prosjektporteføljer som en demonstrasjon av deres ferdigheter til potensielle kunder, selv om enkeltpersoner i selskapet opprettholder separate porteføljer. Studenter i beslektede felt opprettholder porteføljer som demonstrerer prosjektene de har fullført og oftest kalles studentporteføljer.

Porteføljetyper

Fotografi, reklame, webdesign, digital kunst og tradisjonelle kunstmedier er representert, vanligvis i form av eksemplarer av høy kvalitet. De som jobber i video og andre medier, beholder porteføljer på disker. Mange fagfolk opprettholder en online prosjektportefølje med høydepunkter av sitt arbeid, men kan ikke alltid inkludere hele kroppen av deres prestasjoner.

Prosjektledelse

I prosjektledelsen er prosjektporteføljen et middel for å organisere et pågående prosjekt. Porteføljen inneholder lister over viktige personer, viktige kontakter, budsjetter, tidsplaner og tidsfrister. Portalen holdes ofte gjennom et delt grensesnitt, slik at medlemmer av teamet kan få tilgang til relevant informasjon.

Corporate PPM

Store bedrifter opprettholder også en portefølje som beskriver dagens prosjekter. Detaljer inkluderer klienter, budsjetter og annen informasjon. Prosjektporteføljestyring (PPM) er en metode for å analysere prosjekter for å optimalisere dem for å bedre passe selskapets langsiktige mål.