Hva er forskjellen mellom en fusjon og en konsolidering?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fusjoner og konsolideringer er begge måter som selskaper kan kombinere for å legge til eiendeler, øke markedsandeler og øke fortjenesten. En fusjon er forskjellig fra en konsolidering, men begge følger i hovedsak samme prosess.

fusjon

I en fusjon tar et selskap over en annen, inkludert alle eiendeler og gjeld. Selskapet som overtar, forblir aktivt, mens den som er oppkjøpt, i hovedsak opphører å eksistere.

konsolidering

I en konsolidering fusjonerer to eller flere selskaper til å danne et nytt, større selskap. Alle selskapets eiendeler og gjeld blir deretter eiendommen til det nye selskapet.

Integrering

Når konkurrerende selskaper slås sammen, kalles prosessen horisontal integrering. Hvis et selskap fusjonerer med sine leverandører eller kunder, oppstår en vertikal integrasjon.

Prosess

Både fusjoner og konsolideringer styres av føderale og statlige lover, og følger en bestemt prosess. For det første må hvert selskaps styre godkjenne fusjonen eller konsolideringen. For det andre må lagerholder i hvert selskap stemme og godkjenne. For det tredje, staten der transaksjonen skal skje, må gi fremgang.

lover

Føderale og statslige myndigheter har anti-trust lover som kan stoppe fusjon eller konsolidering, spesielt hvis transaksjonen ville gi det nye selskapet en urettferdig fordel, eller monopol, over sine konkurrenter.