Hva er en god regnskapsfordelbar omsetningsforhold for mat og drikke?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Omsetningsrenten for kundefordringer kan gi deg en sterk indikasjon på hvor godt bedriften din har i mat- og drikkevareindustrien. Kundefordringer er regnskapsperioden som refererer spesifikt til pengene du skylder av leverandørene som stole på deg for deres matte behov. Restauranter, hoteller og til og med dagligvarebutikker stole på kortsiktig kreditt for å kjøpe sine forsyninger. Kortsiktig gjeld de pådra seg generelt må betales tilbake på 60 dager eller færre. Omsetningsforholdet i kundefordringer vil fortelle deg hvor ofte leverandører flytter matvarene sine.

beregning

En beregning av omsetningsforholdet for kundefordringer gir en indikasjon på hvor mange ganger et selskap vender over sin beholdning i løpet av ett år. Hvis et selskap har et omsetningsforhold på 5 til 1, betyr dette at det vrir over lagerbeholdningen omtrent fem ganger hvert år. Tallet beregnes ved å ta bedriftens netto kreditt salg og dele den verdien av gjennomsnittlig kundefordelervareverdi. Et omsetningsforhold på 5 til 1 er det samme som en omsetning på 5,0.

tolke

Generelt sett er jo høyere omsetningsforholdet for et selskap i næringsmiddelindustrien, jo bedre. Et omsetningsforhold for kundefordringer betyr at mat og drikkevarer som blir kjøpt, beveger seg raskt, slik at kjøperen kommer tilbake til leverandøren for flere forsyninger. Et omsetningsforhold med lavt kundefordel betyr at selskapene har for mye lager på hånden og har det vanskelig å selge produktene de kjøper fra deg.

Drikkeindustriforhold

Omfanget av omsetningsforhold i kundefordringer for nærings- og næringsmiddelindustrien varierer fra så lite som ca. 1 til 1 så høyt som 20,79 til 1, ifølge Y Charts. Y-diagrammer viser oppgjørsforholdet for kundefordringer for 16 av de beste mat- og drikkevarevirksomhetene. I desember 2011 toppet Coca-Cola FEMSA (Coca-Colas datterselskap) på listen med en rating på 20,79, mens Coca-Cola Enterprises hadde en rating på 4,93. Embotelladora Andina, Reeds, National Beverage og Hansen Natural Corporation hadde alle en omsetning på over 11,0.

Næringsmiddelforhold

Næringsmiddelforholdene varierer lite fra forholdet mellom drikkevareindustrien og kundefordelingen. På bunnen av en liste med ni selskaper oppført av Y Charts var G. Willi - Food International, med et omsetningsforhold på 4,05 til 1. Topplisten var Zhongpin med et 19.05 til 1-forhold. Kraft Foods hadde et omsetningsforhold på 8,01 til 1, fra 2011, mens H.J. Heinz & Company hadde et omsetningsforhold på 10,30 til 1.