Hva er funksjonene til et budsjettkomité?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En budsjettkomité er en samling av individer som kommer sammen for å diskutere, planlegge og forbedre et budsjett som tjener et større flertall. Et budsjettkomité er vanlig i universiteter og skoler for studentråd og i samfunnsgrupper, hvor budsjetter tjener de som bidrar til programmer og tjenester som tilbys i samfunnet.

Lytt til forslag

En av hovedfunksjonene i en budsjettkomité som ofte overses er oppgaven til å lytte til medlemmer i gruppen budsjettutvalget tjener. For eksempel kan folk i et gitt samfunn liker å se noen endringer som er gjort i budsjettet, og må bringe dette til budsjettkomiteens medlemmer. Det er oppgavekomiteens medlemmer å lytte til disse endringene og ta dem i betraktning, om de personlige medlemmene er enige med endringene eller ikke. Siden budsjettutvalget behandler andres penger, er det deres ansvar å høre og motta verdifull tilbakemelding.

Identifiser og diskuter problemer

Det er budsjettutvalgets ansvar å identifisere og håndtere eventuelle problemer eller problemer som kan oppstå i budsjettet. For eksempel, hvis komiteen har brukt for mye penger over en periode, er det budsjettutvalgets ansvar å informere medlemmer av komiteen i budsjettets saker og diskutere disse problemene med utvalgsmedlemmer.

Planlegger fremover

Budsjettutvalget har ansvaret for å administrere pengene i budsjettet for å betjene folket i den valgte gruppen, enten de er medlemmer av samfunnet eller elevene, for eksempel. Å vite hva målene til den spesifikke gruppen eller samfunnet er, og hvordan pengene administreres, kan budsjettutvalget planlegge fremover og gjøre endringer til fordel for den aktuelle gruppen. For eksempel, hvis studentgruppen planlegger å være vert for flere studentarrangementer for å utdanne elevene om karriereplanlegging, kan budsjettet være utformet for å trekke inn flere midler, slik at flere arrangementer kan bli vert. Budsjettutvalget kan foreslå å tilby mer bake salg eller hosting veldedighetsarrangementer for å få ekstra finansiering.

Bedrift eller fellesskap

Endringene eller tilpasningene som budsjettutvalget gjør etter mye forskning eller evaluering, skal være til nytte for selskapet, gruppen av studenter eller samfunnet budsjettet tjener. Hvis budsjettet for eksempel betjener en bestemt fellesskapsgruppe med et sett med mål eller programmer, for eksempel å hjelpe de som har behov, må budsjettet gjenspeile disse individuelle målene. Det er budsjettutvalgets ansvar å sikre at målene er oppfylt og at tilbakemelding tas i betraktning når endringene eller endringene gjøres.