Hvordan appellere en utilfredsstillende ytelsesvurdering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange ansatte frykter overfor en annen årlig ytelsesvurdering, men de håper på det beste og er ivrige etter å lære hvor mye lønnsøkning eller bonus. Tilsynsførere og ledere også avvikle denne årlige hendelsen fordi det krever oppriktig tilbakemelding om ansattes ytelse som noen ganger slutter i forvirring eller skuffelse. Når du mottar en utilfredsstillende ytelsesvurdering, og føler at evalueringen av jobbprestasjonen din er urettferdig, søk informasjon om å appellere evalueringen.

Oppgi din intensjon om å appellere hva du mener er en utilfredsstillende ytelsesvurdering. Når du har lært dine intensjoner, kan din veileder gi deg en mulighet til å forklare hvorfor du tror at resultatevalueringen din er urettferdig. Hold deg rolig og oppgi dine grunner på en ikke-konfronterende måte.

Se gjennom ansattes håndbok for bedriftens retningslinjer for å appellere en ytelsesvurdering. Be om en kopi av ansettelsesfilen din; Håndboken din bør forklare prosessen for å få en kopi av personoppgaven din.

Den føderale regjeringen utviklet sin klageprosess i 1940 med Ramspeck-loven, som: "Styret etablering av uavhengige styre for gjennomgang for å avgjøre appellasjoner i hvert byrå." I 1978 ble det i vedtaket av Reformloven om offentlig tjeneste uttalt: "Byråer som kreves for å utvikle vurderingssystemer for alle føderale ansatte." Mange arbeidsgivere i den private sektor utvikler skriftlige prosedyrer for tiltalende ytelsesvurderinger.

Kopimere ytelsesvurderingen som skal brukes som en arbeidskopi for utkastet ditt. Sammenligne tidligere års ytelsesvurderinger til den nåværende, og gjennomgå alle ytelsesrelaterte materialer i din ansettelsesfil. Hvis din arbeidsgiver ikke har klageformular, utarbeide utkastet i brevform eller søk på nettet for et eksempel på klageformular.

Skriv et brev med grunner til at du føler at ytelsesvurderingen er urettferdig; Gi konkrete eksempler på jobbytelse som illustrerer dine sammenligninger. Lag en linje-for-linje sammenligning av tidligere vurderinger til den nåværende. Gi eksempler som viser at ytelsen din oppfyller eller overgår ytelsesstandarder; påpeke mangel på advarselsmeldinger eller disiplinære skjemaer angående ytelsen din fra år til år. Fullfør din klage, legg ved kopi av relevante dokumenter og praksis med å redegjøre din påstandserklæring. Du vil være i stand til å angi saken din klart og trygt til HR og din veileder, om nødvendig.

Planlegg et møte med et personalmedarbeider. I saker som er relatert til ytelse, kan din HR-kontakt være en ansattes relasjonsekspert eller HR-leder. Forklar resultatresultatet og grunnene til at du baserer din klage. HR-medarbeider kan planlegge et møte med din veileder eller det neste ledelsen for å gjennomgå klagen din. Advokat Maurice Baskin rådgiver arbeidsgivere i "Juridiske retningslinjer for foreninger for å gjennomføre ansattes evalueringer og prestasjonsvurderinger" som: "Å gi arbeidstakerne rett til å appellere sin prestasjonsvurdering til et høyere nivå av tilsyn styrker medarbeiderens oppfatning av jobbevalueringsprosessen som rettferdig og fremmer gode ansattes forhold, så lenge høyere nivå gjennomgang ikke er en "pro-forma" vurdering."

Tips

  • Uansett utfallet, vis din takknemlighet til alle parter som er involvert i klagen, og forplikte seg til å utføre dine arbeidsoppgaver som oppfyller eller overgår forventningene, slik at du får en bedre vurdering neste år.