Kan du bli nektet sysselsetting basert på foreskrevet medisinering?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsgivere i dag krever ofte at nye ansatte skal levere til og bestå en legemiddeltest før de starter arbeidet. Imidlertid kan visse medisiner som de som brukes til å behandle kronisk smerte, resultere i en mislykket stofftest fordi de er opiater eller narkotika. Hvis du mislykkes en narkotiketest fordi du hadde medisiner i systemet du har resept på, kan et selskap vanligvis ikke oppheve et tilbud, men unntak eksisterer.

Formål med stofftesting

Formålet med medikamenttesting av medarbeider er vanligvis å sikre at arbeidstakere ikke er narkomaner. Det er en måte for bedrifter å beskytte seg mot medarbeidere som kan komme til jobb med stoned og stjele fra selskapet for å mate deres avhengighet. Mens et bredt spekter av medisiner som vil dukke opp på en sysselsetting, kan du prøve å få et høyt, folk med visse medisinske forhold får dem lovlig og trenger dem til å fungere.

Hva å gjøre

Hvis du tester positivt for et stoff godkjent av USAs Food and Drug Administration, og du har en lege resept for det, kan du gi en kopi av resept eller et notat fra legen din til firmaet som bevis på at du er bruker ikke rusmidler ulovlig. En bedre tilnærming ville imidlertid være å la byrået utføre narkotiketesten før du ser på eventuelle medisiner du bruker som kan vises på testen. På den måten trenger du ikke å forklare senere for arbeidsgiveren hvorfor du testet positivt.

Når tilbud kan oppheves

Selv når du har en lege resept for en medisinering som viser seg på en narkotiketest, kan en arbeidsgiver noen ganger lovlig oppheve et tilbud. For eksempel, hvis du tar oksykodon for alvorlig kronisk smerte og du har mottatt et tilbud, kan arbeidsgiver være innenfor sin rett til å oppheve tilbudet dersom stillingen var flyselskapets pilot. Det er fordi det ikke anbefales at tungt maskiner drives mens du er på medisinen. Det kan produsere tåke tenkning og nedsatt reaksjonstid, og disse bivirkningene kan sette passasjerer i fare. I tillegg er en arbeidsgiver ikke forpliktet til å ansette noen som bruker medisinsk marihuana med legens resept, fordi selv om enkelte stater tillater at stoffet brukes medisinsk, er det ikke godkjent av US Food and Drug Administration for å behandle noen tilstand og er forbudt av den Lov om kontrollerte stoffer.

Når tilbud må stå

Hvis du kan gi bevis på at du har resept for medisinering, og legemidlet ikke hindrer evnen til å utføre jobben du ble ansatt, må arbeidstilbudet stå. Americans with Disabilities Act gjør det ulovlig for bedrifter å diskriminere på grunnlag av et funksjonshemning, og oppheve et tilbud fordi en person bruker et legemiddel som er nødvendig for å behandle en medisinsk tilstand, utgjør disability diskriminering.

Anbefalt