Hva er en selskapsportefølje?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du prøver å skaffe nye kunder, vil du gjøre et godt førsteinntrykk. En av de beste måtene å gjøre det på er gjennom en portefølje som gir en grundig titt på din virksomhet og tidligere prosjekter. En bedriftsportefølje gir en potensiell klient en ide om bedriftens styrker, erfaring fra dine ansatte og det som jobber med deg, ser ut. Visuene og teksten du inkluderer kan være nøkkelen til å tiltrekke og beholde kunder og kan sette deg foran konkurransen din.

Hva er en selskapsportefølje?

Mer enn en brosjyre, gir en bedriftsportefølje detaljert informasjon om bedriftens mål, evner og vellykkede prosjekter. Det inkluderer fortellinger om hvor vellykkede prosjekter ble fullført. Det inkluderer også biografier av selskapets store aktører som viser sin relevante erfaring, opplæring og legitimasjon.

Bedriftsporteføljer kan også inneholde følgende informasjon:

  • Bedriftens historie og nåværende informasjon om firmaet ditt, inkludert hva virksomheten din gjør, hvor mange ansatte du har og stedene dine.

  • Ditt selskaps prestasjoner, inkludert eventuelle priser det har vunnet eller lokale sponsorater.

  • Tilknytninger med bransjeorganisasjoner, og legger merke til om ansatte sitter på brettene eller frivillig med noen.

  • Eventuelle mediedekninger ditt firma mottok, inkludert magasinartikler og pressemeldinger.

  • Erklæring og referanser fra tidligere og nåværende kunder. Disse bør være mer enn bare gode Yelp vurderinger fra siden din. Du bør oppsøke klienter som hadde en god opplevelse med deg og er villige til å skrive en mer detaljert gjennomgang.

  • Hvis det gir mening for din bransje, ta med detaljer og bilder fra et produkts progresjon. For eksempel, hvis du er et designfirma, ta med de innledende skissene og gjengivelsene, og vis hvordan de morphed inn i det endelige bildet.

Bedrifter bruker ofte porteføljer når de byr på jobber. Et selskap vil sende sin portefølje sammen med andre nødvendige dokumenter for å vinne en offentlig kontrakt, for eksempel. Du kan publisere bedriftens portefølje online som et nedlastbart dokument eller få det trykt i heftet format.

Hvorfor en portefølje er viktig

Tenk på en bedriftsportefølje som et CV for din bedrift. Hvis du søker om en ny jobb, vil du sende inn et CV som viser arbeidshistorikken, styrken og ferdighetene dine. Du vil vise frem de samme tingene for din bedrift når du prøver å vinne en ny kunde eller kontrakt.

Mens en brosjyre eller selskapets nettside kan gi potensielle kunder en ide om hva bedriften gjør og dets resultater, gir en bedriftsportefølje noen en detaljert og grundig titt på hvordan bedriften din kan betjene dem, og hvorfor det er det beste selskapet å gjøre det. De kan faktisk se eksempler på arbeidet du har gjort og lese fortellinger om hvordan du oppnådde prosjekter. Dette er verdifull informasjon for potensielle kunder å ha siden det viser din virkelige opplevelse.

En bedriftsportefølje etablerer troverdighet for din bedrift. Det forteller noen din bedriftens historie, bakgrunnen til teamet ditt og fremhever aktuelle prosjekter du har jobbet med. Når det gjøres riktig, etterlater en bedriftsportefølje ingen tvil om at du er den beste bedriften og teamet for jobben.

Bedriftsporteføljer bygger også tillit. Når noen ser bilder av arbeid du har gjort, vet de at du kan gjøre det du hevder. De kan også se hvordan du løste problemer for å få jobben fullført. Inkluderte testimonialer og referanser bygger også tillit ved å gi potensielle kunder virkelige mennesker de kan snakke med om arbeid du har gjort. Vanligvis vil du ikke gi anbefalinger eller referanser fra personer som sannsynligvis vil gi deg negative anmeldelser.

En bedriftsportefølje er også viktig for å vise arbeidsområdet ditt. Hvis du gjør innholdshåndtering, kan porteføljen din for eksempel inkludere innhold du har skrevet på nettet, skrive ut publikasjoner, sosiale medier og markedsføringsmateriell. Dette bidrar til å bygge tillit til dine ferdigheter, spesielt når noen faktisk kan se eksempler på arbeidet ditt.

Mens du fortsatt må imponere en potensiell klient med dine mellommenneskelige ferdigheter og kunnskaper, kan en bedriftsportefølje være et av de mange verktøyene du bruker til å tjene kunder. Når du møter med klienter, bør du alltid ha enten en utskrift av bedriftens portefølje, eller en datamaskin eller annen enhet med en digital eller elektronisk versjon. Noen mennesker kan be deg om å sende dem bedriftens portefølje før de møtes med deg, slik at de kan få en bedre ide om hva bedriften gjør.

Bedriftens porteføljeeksempler

Informasjonen du inkluderer i bedriftens portefølje påvirkes av din bransje. Et selskap som arbeider i underholdningsbransjen, kan lage en elektronisk portefølje som inneholder videoer eller klipp med vellykkede prosjekter sammen med videobiografier av teamet sitt. Et selskap som arbeider i byggingen vil inkludere bilder av gjennomførte prosjekter og muligens tegninger og gjengivelser.

Zeiss Group er et eksempel på en omfattende online selskapsportefølje. Selskapet utvikler, produserer og distribuerer optiske systemer, noe som betyr at det er et høyt teknisk selskap. Zeiss inneholder et kart over sine seks virksomhetsgrupper, gruppert i fire forskjellige segmenter, slik at det er enkelt å navigere til interessepunktet.

Hver virksomhetsgruppe har sin egen side som beskriver relevante produkter, historikk, sertifiseringer og prosjektsteder. Bilder av optiske systemer er inkludert sammen med beskrivelser. Det er enda en del av nettstedet som inneholder historier om hvordan Zeiss produkter har blitt brukt i den virkelige verden. Nettstedet er rent og enkelt å navigere, men inneholder mye relevant, grundig informasjon, noe som gjør den til en svært effektiv selskapsportefølje.

En mindre omfattende, men like effektiv selskapsportefølje finnes på Mecklenburg Paint Companys nettside. Porteføljen har bilder for flere av deres malingsjobber, fordelt etter type. Å klikke på prosjektet fører til flere detaljer. Siden maleriet er mer visuelt, vanligvis en lokal virksomhet som krever mindre beskrivelse, trenger ikke porteføljen å være like omfattende som en for et globalt teknologibedrift.

Noen bransjer stole mer på engasjerende visualer for deres porteføljer enn andre. The Special Event Company planlegger strategiske arrangementer for en rekke bransjer. Deres nettportefølje har bilder fra sine uthevede hendelser. Besøkende til nettstedet kan sveve over et bilde for å finne ut nøyaktig hva selskapet gjorde for den hendelsen. Ved å klikke på bildet blir brukerne til en side med flere detaljer om hver hendelse.

Selv om det ikke er inkludert som en del av den offisielle nettporteføljen, inneholder Special Events Company sin nettside all annen informasjon du vil finne i en bedriftsportefølje. Det er bios på de sentrale aktørene som opplister deres arbeidserfaring, priser og sertifiseringer. Det finnes også sider som beskriver selskapets historie, klienter og næringer, nyhetsdekning og priser som selskapet mottok.

Før du starter en bedriftsportefølje, er det godt å få en ide om hva andre i din bransje har gjort. Hvis du bare har noen få trykte sider som du tror viser deg, men konkurrentene dine har stiliserte og interaktive nettsider, vil du sannsynligvis ønske å revurdere presentasjonen din. Husk at bedriftens portefølje er der for å gi inntrykk, ikke bare for å videresende informasjon.

Hvordan forbedre bedriftsporteføljen din

Enten du allerede har en eksisterende bedriftsportefølje eller ønsker å lage en, er det en rekke ting du kan gjøre for å sikre at du har den beste porteføljen mulig.

Fremhev vellykkede prosjekter: Det første trinnet er å kompilere en liste over bedriftens mest vellykkede prosjekter, i stedet for alle dine prosjekter, for å inkludere i porteføljen. Du må kanskje lese notater, e-post, møte minutter og andre former for kommunikasjon av tidligere prosjekter for å skrive klare fortellinger om trinnene du og dine ansatte tok for å oppnå suksess. Identifiser den beste forfatteren på dine ansatte for å utarbeide dine porteføljefortellinger eller ansett et PR-eller markedsføringsfirma for å utarbeide fortellene for porteføljen din, budsjett tillater.

Få innspill: Hvis du ikke er sikker på hvilke prosjekter som skal inkluderes, få innspill fra andre personer. De kan bli imponert over prosjekter som du aldri engang vurdert, inkludert. Andre mennesker kan også være bedre i stand til å hakke ned prosjektene dine i en håndterlig mengde slik at du ikke inkluderer for mange.

Prioritere kvalitet: Den overordnede kvaliteten på selskapets portefølje spiller en rolle i de potensielle kundenes mottakelighet for å ansette deg. For en lettlest selskapsportefølje, bruk desktop publishing programvare eller ansett en grafisk designer for å fullføre oppgaven. Bruk kun høyoppløselige bilder og produser utskriftsversjonen på høy kvalitet, halvglanset eller glanset papir.

Vær visuelt tiltalende: Hvis du gjør en online bedriftsportefølje, gjelder kvaliteten for like mye som en utskriftsversjon. Med mindre du er god på webdesign eller har noen på personalet som er, ansett en designer som kan gjøre nettstedet ditt visuelt tiltalende. Det er enkelt å inkludere for mye informasjon på et nettsted, noe som gjør det ser rotete og vanskelig å navigere. Sørg for at du har et rent nettsted som fremhever dine porteføljeelementer slik at folk enkelt kan lese gjennom informasjonen.

Skreddersy porteføljen din: Du kan søke ny virksomhet fra kunder i ulike bransjer fordi du har et stort utvalg av produkttilbud. For eksempel, hvis du er et teknologibedskap som Zeiss, kan du finne potensielle kunder fra den medisinske, virtuelle virkeligheten og sportoptikkindustrien. En portefølje er kanskje ikke tilstrekkelig til å dekke ulike produkter eller tjenester du tilbyr. I dette tilfellet kan det være nyttig å ha selskapsporteføljer som er skreddersydd for ulike potensielle kunder. Eller, når det gjelder et nettsted, bør det være en nettside fokusert på hver enkelt bransje, noe som Zeiss gjorde.

Få det gjennomgått: Før du skriver ut bedriftens portefølje eller lanserer nettstedet ditt, må du vurdere det gjennom mennesker i og utenfor bedriften. Du vil sørge for at du har all relevant informasjon inkludert og ikke savnet et prosjekt som måtte vises.

Være engasjerende: Du vil også forsikre deg om at en leser av bedriftens portefølje har reaksjonen på den som du vil ha dem til. Pass på at språket du bruker har en tone som representerer din bedrift og engasjerer leseren. Sørg for at bildene du inkluderer er overbevisende bilder som faktisk viser frem arbeidet ditt og ikke bare er bilder.

Vær nåværende: Din portefølje bør alltid være så aktuell som mulig. Du vil ikke bare ha eksempler på prosjekter du har gjennomført et tiår siden siden det vil la en potensiell klient lurer på. Å holde bedriftens portefølje nåværende er lettere å gjøre online siden du kan redigere nettstedet ditt. Å måtte omforme og skrive ut en kopiportefølje er et mer tidkrevende og kostbart forslag.

Når det er gjort riktig, kan en bedriftsportefølje være det beste markedsførings- og salgsverktøyet du har. Jo, det er andre måter å representere firmaet ditt på og det arbeidet du har gjort, men det er alltid imponerende å samle en portefølje for å presentere potensielle kunder. Ta deg tid til å tenke på hva du vil inkludere og hvordan du vil presentere informasjonen slik at den best representerer din bedrift. Tiden og pengene du investerer nå kan resultere i flere og bedre kunder på lang sikt.

Anbefalt