Slik beregner du arbeidskraftens deltakelseshastighet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En hvilken som helst økonomi er avhengig av arbeidskraft for å overleve. Jo høyere sysselsettingsrate, desto større er antallet mennesker som tjener penger og bidrar til økonomien. Når arbeidsledigheten øker, går utgifter ned, noe som påvirker alt fra lokale butikker og restauranter til boligmarkedet. Et mål for sysselsettingsaktivitet er arbeidsdeltakelsesfrekvensen, som sporer andelen mennesker som jobber eller aktivt søker arbeid i et gitt arbeidsmarked.

Tips

  • For å beregne arbeidsdeltakelsesfrekvensen deles den nåværende arbeidsstyrken i et område av befolkningen i samme område.

Arbeidsstyrke Deltakelsesrate Formel

Ofte når du hører om ansettelsesaktivitet, gjelder det antall personer som faktisk jobber.For å motvirke dette vil regjeringen og nyhetsmediene følge arbeidsledigheten, som er antall ledige som har aktivt søkt arbeid de siste fire ukene. Dette teller imidlertid ikke mange som velger å ikke delta i arbeidsmarkedet, kanskje gjennom pensjonering eller en beslutning om å være hjemme hos foreldrene.

Arbeidsdeltakelsen tar sikte på å få et bedre bilde av graden av folk som er aktivt engasjert i arbeidsstyrken. Det måler bare de som er over 16 år og eliminerer pensjonister og andre som velger å ikke jobbe. Formelen for arbeidsdeltakelse er LFPR = LF / P. Det er enkelt, det er den totale arbeidsstyrken delt av hele befolkningen.

Bestemme kursen

Nå som du vet definisjonen av arbeidstaksdeltakelse og formelen, må du samle informasjonen for å fastslå dagens sats. Den vanskeligste delen av dette vil samle data om den nåværende arbeidsstyrken. Regjeringen samler inn og viser denne informasjonen på nasjonalt nivå via Bureau of Labor Statistics, men du vil kanskje få dataene til et mindre område, som din egen by eller fylke.

For å finne ut nøyaktig størrelsen på din nåværende arbeidsstyrke, trenger du data om antall personer som jobber aktivt eller ser etter arbeid i området. Du må inkludere de som er selvstendig næringsdrivende, jobber deltid eller tjener i en konsulentrolle, siden de alle aktivt deltar i arbeidsstyrken.

Sammenligning med arbeidsledighet

Når man prøver å bestemme arbeidsdeltakelsesraten, kan det være fristende å bare anta at det er motsatt av ledigheten, men det er ikke helt sant. Det er et stort gap mellom arbeidsdeltakelsesraten og arbeidsledigheten siden arbeidsledighetsnivået måler de som for tiden er uten jobb.

Deltakelseshastigheten gir et bedre samlet bilde av økonomien. Fra 2000 til 2017 falt den amerikanske arbeidsdeltakelsen fra 67 prosent til 62,7 prosent, og mange økonomer føler at outsourcing og automatisering skyldes. Arbeidsledigheten teller ikke de mange arbeidstakere som ikke kunne finne jobb og ga opp, mens arbeidsdeltakelsesfrekvensen bare oppdager de som jobber eller søker arbeid.

Anbefalt