Hvordan spore en sertifisert bankcheck

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sertifisert bankcheck utstedes av kontoinnehaverens finansinstitusjon. Tjekken anses sertifisert fordi banken og kunden sertifiserer at det er midler tilgjengelig på kontoen og sjekken er autentisk. Men sviktende sertifiserte bankchecker har vært et stort problem de siste årene. For å beskytte deg mot å motta en hyppig sjekk, lær hvordan du sporer en sertifisert bankcheck.

Ta kontakt med banken som utstedte sjekken. Før du godtar en sertifisert bankcheck, bør du gjøre noen undersøkelsesarbeid. Kontakt banken og be om å snakke med noen som kan bistå med å finne en sertifisert bankcheck. Oppgi banken med kontoinnehaverens navn og sjekk informasjon slik at de kan bekrefte at de utstedte sjekken.

Sørg for å verifisere midler med banken. Spør om kontoinnehaverens balanse er tilstrekkelig til å dekke sjekken. Selv om banken ikke kan avsløre balanseinformasjonen, kan de bekrefte at sjekken blir æret.

Dobbeltbekreft sjekken. Det er alltid en god ide å bekrefte en sertifisert bankcheck med to forskjellige ansatte. Dette vil sikre at sjekken blir sporet nøyaktig.

Les fargene på sjekken. Mange banker inneholder bestemmelser på baksiden av sjekken. For eksempel må enkelte sjekker innløses innen 60 dager etter utstedelse. Sørg for å forstå disse betingelsene for å sikre at sjekken blir æret.

Sjekk signaturen på sjekken. Det siste trinnet i prosessen er å sjekke kontoinnehaverens signatur. Dette vil beskytte deg mot mulig svindel. Be om å se på kontoinnehaverens førerkort og sammenlign signaturen til den sertifiserte bankkontrollen.

Tips

  • Be om kasserer eller bankoverføring. Det er færre tilfeller av forfalskning med disse to alternativene. Når du handler med en kjøper, vet du ikke, det kan være lurt å ikke godta en sertifisert bankcheck.

Advarsel

Hvis betaling ikke er tilgjengelig på en sertifisert bankcheck, kan du være i stand til å treffe rettslige handlinger under UCC Sec. 3409.