Hvordan organisere et jobbintervju

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er ikke bare kandidaten som skal organisere og prep for intervjuet - du må være godt forberedt også. Ifølge Human Resources Bureau er strukturerte intervjuer dobbelt så effektive for å forutsi hvor godt en medarbeider vil gjøre for deg. Et strukturert intervju, i motsetning til et frittflytende ustrukturert intervju, krever at du gjør leksene dine på kandidaten og stillingen, og lager en plan for intervjuprosessen.

Bestemme på roller

Velg intervjuer eller intervjupanel. Personen eller de valgte personene skal være kjent med jobben de ansetter og trent i å bygge rapport, stille spørsmål og vurdere svar. Vermont Department of Human Resources anbefaler å bruke et panelintervju når det er mulig, da de er mer pålitelige og rettferdige. Avdelingen foreslår at en leder velges for å lede søket eller komiteen, medlemmene skal være forskjellige, og panelet skal inneholde medlemmer med samme eller høyere stilling enn jobben som fylles. Tre til fem medlemmer er ideelle. Reserve intervjuetider med intervjueren eller panelmedlemmene, og ring deretter kandidater og tilby tilgjengelige intervjuautomater. Ifølge US Department of State Bureau of Human Resources, varer de fleste intervjuer 45 til 50 minutter.

Kjenn jobbbeskrivelsen

Du må vite hva du leter etter før du går inn i intervjuet. Dette betyr å bli veldig kjent med stillingsbeskrivelsen. Les jobbbeskrivelsen og noter spesifikke ferdigheter, kvaliteter og opplev den ideelle kandidaten må lykkes i stillingen. Hvis du ikke er direkte veileder for stillingen, planlegger du å møte stillingenes veileder for å lære mer om stillingenes ansvar og behov. Dette vil veilede deg i å forberede de riktige intervju spørsmålene.

Studer kandidaten

Lær så mye du kan om kandidaten på forhånd. Dette eliminerer sløsing med å spørre om informasjon som allerede er oppført på CV eller andre steder. Resuméet kan også gi noen ledetråder eller inspirere visse spørsmål du bør spørre. For eksempel, hvis du ser et uforklarlig gap i ansettelse eller en ønskelig ferdighet som er oppført på CV-en, men ikke forklart, kan du be om mer informasjon i intervjuet. Denne bakgrunnsinformasjonen vil gi sammenheng i intervjuet og hjelpe deg med å identifisere inkonsekvenser og sterke sider. Vurder også å undersøke kandidaten på sosiale nettverk. Ifølge en nasjonal undersøkelse gjennomført av Harris Poll på vegne av Careerbuilder.com i 2014, bruker treogtyve prosent av de undersøkte arbeidsgiverne sosiale nettsider for å få den virkelige skoen på kandidater, før de ansetter. (se ref 5)

Velg effektive spørsmål

Strukturert intervjuer krever å skrive intervju spørsmål på forhånd. Forbered spørsmål som er relatert til stillingen, spør om tidligere oppførsel eller hypotetiske situasjoner og la intervjuet svare i detalj. Ifølge US Office of Personnel Management, spør kandidatene de samme spørsmålene i samme rekkefølge, gjør det lettere å sammenligne kandidater og rangere dem. For å unngå diskriminering, sørg for at alle spørsmål er jobbrelaterte og det er en bedrift som trenger å svare på spørsmålet. Krev at intervjueren eller alle panelmedlemmer tar notater for å bistå med evalueringsprosessen senere.