Innkjøp Strategier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selskapets innkjøpsstrategier er medvirkende til suksess. Vellykkede strategier gjør det mulig å administrere kostnadene og lagerbeholdningen din, og ordne betalingsbetingelser som er i samsvar med kontantstrømmerytmen. Effektive innkjøpsstrategier krever kjennskap til priser og produktalternativer, samt å bygge relasjoner med en rekke leverandører.

Kjøper i bulk

De fleste leverandører tilbyr også en form for rabatt når du kjøper større mengder av sine produkter. Å kjøpe i bulk gir deg muligheten til å ha masse lager på hånden, samt lavere kostnad per enhet. Men å ha for mye lager på hånden kan være en forpliktelse hvis du har investert så mye i bulkkjøp at du forlater deg selv uten tilstrekkelig likvid kontant for daglige behov som lønn. Når du kjøper i bulk, veier fordelene med bekvemmelighet og prisbrudd mot det potensielle ansvaret for å kjøpe for mye til nåværende formål.

Lagerstyring

For å kjøpe effektivt for virksomheten din, må du være i stand til å administrere beholdningen din ved å vite hvor mye lager du har for hånden og hvor lang tid det tar deg å gå gjennom bestemte mengder grunnleveranser. I tillegg må du ha en fysisk infrastruktur som et lager eller lagerrom tilstrekkelig til å lagre beholdningen du kjøper. Hvis forsyningene dine er forgjengelige, må du også tillate plass og tid for å rotere lagerbeholdning for å minimere ødeleggelse. Ikke kjøp så mye lager at det fører til unødvendig rot, selv om du får en god avtale ved å kjøpe i mengde.

Bygger leverandørforhold

Bli kjent med leverandørene som leverer bedriften din med sine grunnleggende forsyninger. Lær om deres spesialiteter og mangler, samt bestillings- og leveringsplaner. Utvikle en følelse av hvilke leverandører som kan være fleksible om hensyn som bestillingsfrist og leveringsminimum, og planlegg dine bestillinger i henhold til disse parametrene. Se etter måter å være en god kunde for å få mest mulig ut av leverandørforholdene dine. Noen ganger kan et lite kompromiss fra din side, for eksempel å være fleksibel om leveringstiden, gjøre en stor forskjell for en leverandør, noe som gjør at den er tilbøyelig til å møte dine behov på andre måter, for eksempel å tilby deg lave priser.

Betalingsbetingelser

Forhandle gjensidig tilfredsstillende betalingsvilkår med leverandørene dine. Noen leverandører vil være villige til å tilby rabatter for rask betaling eller kontantvilkår, mens andre kan være tilbøyelige til å være fleksible om betalingsordninger. Vær realistisk når du forhandler betalingsbetingelser; Forsinkelse av betaling er ikke nødvendigvis av beste interesse hvis det ikke blir enklere for deg å betale på slutten av den tildelte faktureringsperioden. Hvis virksomheten din svinger i henhold til en relativt konsekvent månedlig tidsplan, planlegger du betalinger i løpet av måneden når du vil være best i stand til å betale.