Hvordan skrive en overgangsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å overgå bedriften til en ny fase krever et veikart i form av en overgangsplan som avklarer den nye retningen, ressursene du trenger og resultatene du forventer av å gjøre endringen. Du kan skrive en effektiv overgangsplan hvis du metodisk inneholder viktige emner som har jobbet for andre virksomheter og deretter tilpasser viktigheten av planen til bedriftens behov.

Identifiserende leveranser

Begynn å skrive overgangsplanen din ved å lage en liste over leveranser du trenger for å fullføre overgangen. Dine leveranser kan inkludere studier, analyser, en revidert forretningsplan, projisert salg for etter overgangen, nye retningslinjer og prosedyrer, metoden som brukes til å avgjøre hvilke nye avdelinger som trengs, og en suksessplan for nye ledere. Bruk denne listen, skriv et avsnitt eller flere avsnitt som inneholder årsakene til at leveransen er viktig for overgangen.

Integrasjon i drift

Når du beskriver hvordan overgangen vil blande seg med måten du opererer i øyeblikket, genererer du et klart bilde som kan jevne overgangen. Dette viser til de som er skeptiske hvordan virksomheten kan forvandles med minst mulig forstyrrelse. For eksempel, hvis overgangen inkluderer en mindre hierarkisk styringsstruktur til fordel for en lagtilnærming, skriv om rollene lagene skal spille og beskriv autonomien de må ta beslutninger. Overgangsplanen blir en visjonserklæring som viser folk hvordan overgangen kan være gunstig for selskapet.

Bemanning og kunnskapsoverføring

Ta med en del i overgangsplanen om nye ansatte som selskapet trenger og beskrive hvordan nye ansatte vil bli mentorert eller trent. Denne delen kan inneholde en oversikt over mulige treningsprogrammer, eller det kan beskrive et mentorprogram hvor kryssede medarbeider jobber med nye ansettelser. Fokuset i denne delen skal inneholde eksplisitte uttalelser om hvordan opplæringen eller veiledningen er knyttet til overgangen; bare diskutere kunnskap som er nødvendig for å fullføre oppgaver under og etter overgangen.

Oppdateringssystemer

Overgangsplanen kan diskutere nye eller oppgraderte systemer som trengs for den nye tilnærmingen til virksomheten din. Disse systemene kan være programvare eller organisasjonsdiagrammer, eller de kan ganske enkelt være nye regler for tildeling av tillatelser for prosjekter. Etter at du har tenkt på systemene som vil gjøre overgangen jevn, skriv i detalj om hvordan systemene fungerer.