Slik patenterer du et klærdesign

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Klærindustrien er rask, og designere både små og store står overfor det alvorlige problemet med designknockoffs. Noen designere søker å patentere sine klærdesign for å hindre andre i å kopiere sitt arbeid. Det er imidlertid en lang og vanskelig prosess.

Elementer du trenger

  • Arkiveringsavgift (kan variere)

  • Ordbehandlingsprogram som Microsoft Word

  • Svart-hvite bilder eller tegninger av designet

Bestem om ditt design er kvalifisert for et patent. Et patent er ikke det samme som en opphavsrett. Hvis du vil søke om et patent, må designen din være en ny oppfinnelse. For eksempel kan du ikke patentere skinny jeans som de ikke er nye.

Skriv innledningen til din patentsøknad. Dette bør inneholde navnet ditt, tittelen på designet, en beskrivelse av designens art og den tilsiktede bruken.

Skriv en uttalelse om føderal sponsing hvis regjeringen sponset designforskningen eller utviklingen din.

Skriv figurbeskrivelser for hver tegningstegning du vil sende inn med søknaden din. Ikke ta med detaljer som bildene selv forklarer. I stedet henvis til hvert bilde med enkle beskrivelser som "høyre side", "venstre side" eller "toppvisning".

Skriv det enkeltstående kravet for å definere designet du ønsker å patentere og hvor det vil bli legemliggjort eller anvendt.

Inkluder klare svart-hvite tegninger eller fotografier. Disse vil fungere som visuell avsløring av kravet ditt. Sørg for at ingenting er igjen til skjønn, og send inn tegninger av hver vinkel av designet.

Send den komplette søknaden, støttedokumentene og en sjekk for arkiveringsavgiften til US Patent and Trademark Office (USPTO), kommissær for patenter, P.O. Box 1450, Alexandria, VA 22313-1450. Innleveringsavgiften kan variere ettersom tidene endres, så ta kontakt med USPTO før du skriver sjekken.

Tips

  • Prosessen for patentering av en klærdesign er lang, vanskelig, relativt dyr og tar i gjennomsnitt 18 måneder. Hvis dette ikke er verdt for deg, bør du vurdere å søke om en Trade Dress, som kan beskytte "look" av merkevaren din.