Hvordan bli en god leverandør

Anonim

Leverandører er enkeltpersoner og selskaper som selger varer og tjenester. De opererer i alle markeder og bransjer på utallige måter, fra å tilby lønnstjenester til deler til produserte produkter. Gode ​​leverandører, til tross for størrelsen på selskapet, følger grunnleggende regler som hjelper dem med å bygge og opprettholde sterke samarbeidsforhold med kundene. Opprettholde positive kundeforhold kan produktivt påvirke leverandørens bransje og markedets omdømme.

Oppfylle avtalen. Leverandører som avtaler med en kunde, forlater forpliktelsen som ikke er oppfylt, sannsynligvis overses under fremtidige kjøp og utvikler et rykte for underarbeid. Når en kontrakt ikke oppfylles på grunn av manglende samarbeid eller brudd på kontrakt av kunden, bør leverandørene søke juridisk rådgiver. Opprette en kontrakt sjekkliste kan hjelpe selgere å finne avtalte leveringsdatoer, mengder, forpliktelser og kontaktpunkter for å gjøre det lettere å oppfylle kontrakten.

Lever i tide. En trussel mot rettidig levering er mangel på produkter, deler eller materialer. Planlegging fremover kan redusere antall mangler, og i noen tilfeller kringgå dem for å hjelpe leverandører å levere produkter til tiden. For eksempel kan overstyrte nøkkelelementer basert på kundens tidligere behov benytte seg til å ombestille og gjenopprette når andre deler eller materialer forsinker.

Tjenesteleverandører kan levere i tide ved nøye overvåking av leveringsplaner og prosjektmiljøer, og deretter identifisere mulige hindringer for leveringsdato og utvikle alternativer for å overvinne forsinkelser. For eksempel oppretter et backup team som fyller servicebehov når avtaler forsinkes på grunn av sykdom eller ferie, kan holde leveringstider på målet, opprettholde kundetilfredshet.

Kommunisere med kunden med jevne mellomrom. Kommunikasjon kan avverge problemer og holde leverandøren oppmerksom på kundens behov eller endringer i forventning. En ukentlig telefonsamtale, en månedlig forespørsel om evaluering eller en påminnelse om å kontakte selgeren i tilfelle et problem med levering, gjør at kunden vet at de vil bli hørt. Utvikle et kontaktpunkt og et system for å motta klager eller forslag til å overvåke kundeforhandlerforholdet. For eksempel er kontoadministratorer effektive verktøy for å opprettholde åpen kommunikasjon med en personlig berøring.

Pris varer og tjenester ganske. Hold konsistent prising i stedet for å angi vilkårlige innkjøpsbeløp. Å lade en kunde mer enn en annen er inkonsekvent og uetisk. I tillegg til å sette en rettferdig pris inkluderer prisavbrudd hvor det er hensiktsmessig ved å vurdere kostnaden for å produsere produktet eller tjenesten og legge til en moderat fortjenestemargin. Vær oppmerksom på markedssvingninger, trender og konkurrentpriser før du setter inn eller justerer prisingen.

Gjør deg profesjonelt. Reagere på kundene på en profesjonell måte og unngå argumenter, verbale utbrudd og anklager. Tren alle ansatte og ledelsen i effektiv kommunikasjon for å sikre at alle jobber med det samme settet av essensielle ferdigheter. Gode ​​leverandører vet at de ser på det bredere bildet, og dermed jobber med kundenes varierte personligheter til tross for individuelle utfordringer, samtidig som de fremdeles leverer rettidige og kvalitetsprodukter eller tjenester.

Anbefalt