Hvordan prognose salg

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvordan prognose salg. Salg er det viktigste aspektet av enhver bedrift. Forecasting salg er både en vitenskap og en kunst. Muligheten til å prognostisere salg nøyaktig vil øke lønnsomheten i virksomheten din, da det vil være minimal avfall, forældet beholdning eller kostnader knyttet til overmannsarbeid.

Gjennomgå de siste seks månedene av salgstallene daglig, ukentlig, månedlig og kvartalsvis. Hvordan varierer de dag til dag eller uke til uke. Er det et mønster for aktiviteten?

Kontroller konkurransen. Er deres steder opptatt i forhold til din, tregere eller omtrent det samme? Les bransjens fokuserte magasiner, nyhetsbrev. Delta på messer og konferanser. Disse aktivitetene vil gi deg en følelse av hva som skjer i bransjen og aktivitetsnivået.

Beregn prosentandelen økning eller reduksjon av salg fra måned til måned. Dette er en to-trinns beregning: Ta nåværende månedssalg, trekk forrige måneds salg. Del denne verdien ved salg i forrige måned. Denne verdien er prosentvis økning eller reduksjon.

Beregn prosentandelen økning eller reduksjon verdi for de siste 6 månedene. Sammenlign verdiene og avgjøre om det var en bestemt aktivitet som var direkte knyttet til endringene. Et eksempel er en svært annonsert salgs-, markedsførings- eller reklamekampanje.

Fjern månedene der endringene kan relateres til en bestemt aktivitet og beregne gjennomsnittsendringen. Gjennomsnittet er funnet ved å legge opp alle verdiene og dividere med antall verdier. Dette er din basisomsetningsendring.

Ta dollarverdien av salget for forrige måned og multipliser med gjennomsnittlig prosentvis salgsendring. Dette er en konservativ salgsvarsel.

Tips

  • Enhver datastyrt programvarepakke vil kunne levere standardrapporter som prognostiserer salg for deg med både konservative og aggressive prognoser.