Hvordan skrive en personlig ytelsesanmeldelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Som en del av ytelsesvurderingsprosessen er det vanlig å spørre ansatte om å lage en personlig ytelsesvurdering. Dette er en selvbedømmelse av ytelse over en angitt tidsperiode i forhold til mål, forretningsmål, en stillingsbeskrivelse eller andre resultatindikatorer. En av de viktigste fordelene ved en personlig ytelsesrevisjon er at det gir en mulighet for ansatte til å fremme sine prestasjoner i løpet av vurderingsperioden og påvirke deres ytelsesrating. Gjennomgangen bidrar også til å åpne kommunikasjonslinjene mellom en ansatt og en leder.

Elementer du trenger

  • Kopi av stillingsbeskrivelse

  • Kopi av resultatmål eller mål

Komplett forskning for din gjennomgang

Bestem om det finnes et standardformat eller en mal for personlige vurderinger, eller om du må lage din egen. Noen bedrifter utnytter online gjennomgang programvare, mens andre har standard manuelle skjemaer. Hvis du må lage din egen, bruk tekstbehandlingsprogramvaren på datamaskinen for å dokumentere informasjonen.

Gå gjennom prestasjonsmålene eller målene som kreves for din posisjon. Disse kan omfatte kvantitative mål, for eksempel å oppnå salgskvoter, møte kvalitetsstandarder eller ferdigstillelse av prosjektoppgaver på tid. Disse kan også inkludere kvalitative mål, som for eksempel effektiv coaching direkte rapporter og delegering av arbeidsoppgaver.

Se på stillingsbeskrivelsen for din stilling. Forstå oppgavene som forventes og ferdighetene som anses mest viktige.

Sammenlign din faktiske ytelse mot ytelsesmålene og målene for den angitte perioden. Gjennomgå aktuelle rapporter og dokumentasjon. Bestem om målene var oppfylt og i hvilken grad, og hvis du fullførte oppgavene i tide. Vurder om ytelsen møtte eller overgikk forventningene til ledelsen.

Skriv din personlige ytelsesanmeldelse

Oppsummer din generelle ytelse i forhold til de oppgitte målene og målene, og gi deretter sikkerhetskopieringsdetaljer som støtter oppsummeringen. Fremhev de viktigste prestasjonene i gjennomgangstiden. Beskriv hvordan prestasjonene direkte påvirket avdelingens eller selskapets suksess. Angi om du møtte eller overgikk forventningene.

Beskriv prestasjonsstyrker og utviklingsområder i løpet av revisjonsperioden. Ta med detaljer om handlinger du tok for å forbedre ytelsen din, for eksempel å delta på treningsøkter, ta kurs på college eller jobbe med spesielle prosjekter.

Beskriv eventuelle ytelsesutfordringer du møtte i vurderingsperioden, hvordan du håndterer dem og hva du kan gjøre annerledes i fremtiden.

Dokument to til fire profesjonelle mål for neste gjennomgangstid, for eksempel å utvikle spesifikke, relevante ferdigheter eller overgå kvantitative forretningsmål.

Tips

  • Sørg for at ytelsesvurderingen din er fri for stave- eller grammatiske feil.

Anbefalt