Regnskapsoppføring for registrering av forsikringspremier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å kjenne de grunnleggende journalpostene i Systemet for allment akseptert regnskapsprinsipper vil gjøre livet til noen enklere, men spesielt ledere. Det er en rekke journalposter som er viktige, og en av disse regnskapspostoppføringene registrerer finansiering av forsikringspremier. Forsikring er et vanlig forretningsbehov, og noen ganger blir det veldig dyrt. I disse tider er en bedrift i stand til å skaffe finansiering for å bidra til å spre kostnadene ved forsikring.

Journaloppføringer

Journaloppføringer er måten transaksjoner registreres på i regnskapet. De må alle passe til den grunnleggende regnskapsformelen for eiendeler like forpliktelser pluss egenkapitalen. Med det for øye er det lettere å forstå journalposter. En enkel journaloppføring betaler penger for forsyninger. Siden begge disse er eiendeler, påvirkes bare eiendeler. I dette tilfellet øker du en aktivakonto på bekostning av den andre. Dagboksposten vil øke rekvisita og redusere kontanter.

Forsikringspremie

Registrering av journaloppføringer for forsikringspremier er også like. Hvis du betaler penger, øker du igjen en aktivakonto på bekostning av den andre fordi både kontanter og forutbetalt forsikring er eiendeler. Siden du bruker penger, vil kontanter din falle og forutbetalt forsikring vil stige, men totale eiendeler vil forbli de samme. Forhåndsbetalt forsikring vil bli kostnadsført i resultatregnskapet ettersom kostnaden blir gjort. Så etter en måned vil du regne en måned med forsikring.

Oppføring 1

For finansiering av forsikringspremie er oppføringene også enkle, men det vil være to oppføringer denne gangen i stedet for en. Ordren til journaloppføringene kan være forskjellige, men de vil lignes på dette. Først vil du kjøpe forsikring, men siden du ikke har eller vil bruke kontanter, vil du kjøpe den på kontoen og godta å betale det innen en tidsperiode. Oppføringen her vil være en økning i forutbetalt forsikring og en økning i leverandørgjeld.

Oppføring 2 og 3

Den andre oppføringen vil være finansieringsdelen. Du finner noen til å finansiere forsikringen din. Du vil få et lån. For din plikt til å betale, vil du motta kontanter. Kontanter vil øke og betalte lån vil stige. Du må da betale forpliktelsen til tid, slik at du ikke har standard på lånet ditt. Med kontanter du mottar betaler du forsikringspremien, noe som vil redusere betalbar betaling og kontanter.