Hvem regulerer mobiltelefon selskaper?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mobiltelefonleverandører kommer under øynene til flere statlige og føderale myndigheter. Den føderale kommunikasjonskommisjonen, bare en av regjeringens regulerende enheter, gir lisenser transportører og tildeler radiofrekvensbånd. Og mens du kan sende inn en klage om din trådløse leverandør med FCC, overvåker byrået ikke kontraktsavtalen mellom forbrukere og mobiltelefonfirmaer, som det kan bli funnet på statsnivå.

Lisensiering og frekvensallokeringer

FCC regulerer og styrer alle frekvensbåndene som kringkasting og teleselskap bruker for å overføre data over luften. Dette inkluderer trådløse tilbydere, radio- og tv-kringkastere og til og med de gratis frekvensbåndene som brukes til CB og Ham-radioer, toveisfrekvenser og mer. Byrået lisensierer operatører som tilbyr mobiltjeneste til publikum og tildeler de spesifikke båndene som hver transportør må overføre innen. Når fjernsynsstasjoner forlatt de 700 megahertz-båndene som brukes til ultra høyfrekvente TV-kanaler når de oppgraderer til digital, auksjonerte FCC disse nye båndbredde til ulike trådløse tilbydere.

Wireless Telecommunications Bureau

Det trådløse telekommunikasjonsbureauet i FCC overvåker de nasjonale trådløse telekommunikasjonsprogrammene og retningslinjene for byrået. Det skaper retningslinjer for rettferdig lisensiering over den trådløse telekommunikasjonsindustrien, inkludert faste mikrobølgekoblinger, antenner og tårn og til og med amatørradio og mobilt bredbånds lisensiering. Det er involvert i å sette miljøstandarder for tårn og antenne steder som brukes av mobilleverandører for å sikre historisk og miljømessig beskyttelse av disse områdene.

Statlige byråer

Statlige etater som er involvert i forbruksforhold eller beskyttelse er på plass for å hjelpe forbrukerne når de har problemer med mobilleverandører eller andre bedrifter. Hver stat fastsetter sine egne regler for mobiltelefonfirmaer ved å etablere standarder, som for eksempel at tilbydere skal gi deg dekningskart. Noen stater krever at mobiltelefonbedrifter gir deg muligheten til å returnere telefonen din innen tre dager hvis du ikke liker det - eller finn det ikke fungerer riktig - uten å lade deg for aktivering eller andre serviceavgifter.

CTIA Assocation

Cellular Telecommunications Industry Association er en internasjonal ideell trådløs organisasjon. Trådløse operatører, leverandører, leverandører og produsenter er en del av denne organisasjonen. CTIA fortaler og lobbyer på vegne av sine medlemmer på alle myndighetsnivåer. Denne organisasjonen regulerer ikke mobiltelefonbedrifter, men det påvirker beslutningstakere som lager retningslinjer for bransjen.

U.S. Food and Drug Administration

Når det kommer til helseproblemer relatert til bruk av mobiltelefoner, kan FDA påvirke mobiltelefonindustrien ved å sørge for at operatørene frigjør sine enheter fra potensielle helserisiko. Denne organisasjonen kan også håndheve operatører for å advare forbrukerne om eventuelle helsefare som kan oppstå ved bruk av en mobiltelefon.