Definisjon av inkommende gjeld

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Gjeld er et stort problem for både enkeltpersoner og bedrifter. Enkeltpersoner og bedrifter kan generelt ikke adressere gjelden deres riktig, med mindre de vet hvordan de skal defineres. En arbeidsdefinisjon av påløpt gjeld er derfor nødvendig for å fortsette med problemer knyttet til dagens budsjett og for å sikre at utgiftene blir oppfylt.

Generell definisjon

"Incur" betyr å påta seg eller akseptere ansvar eller ansvar for noe. En gjeld refererer vanligvis til en sum penger skyldig. Forfalsket gjeld er en gjeld du har kjøpt som du er ansvarlig for.

Nøkkelegenskaper

Forfalsket gjeld krever alltid noe tiltak av den personen eller det firmaet som kjøper det. Ofte handlingen er signering av et lån, leieavtale eller servicekontrakt. En annen viktig egenskap ved å pådra seg gjeld er at den vanligvis forblir gyldig for en bestemt tid. For eksempel kan du ha et boliglån som varer 30 år. Kreditorer stiller ikke nødvendigvis inn en dato hvor du må betale hele balansen. Kredittkortselskaper er et eksempel - men som tjenesteleverandører gir de deg vanligvis ikke mer enn to eller tre måneder for å få en minimumsbetaling. Den siste nøkkelfunksjonen i den påløpte gjelden er at den reduserer mengden disponibel inntekt du har tilgjengelig.

Når folk inntar gjeld

Folk pådra seg gjeld når de foretar et kjøp de ikke umiddelbart kan betale fullstendig. Folk kan ta på seg mest gjeld tidlig i livet, fordi de ikke har opprettet en besparelse som er stor nok til å dekke deres behov. Imidlertid kan uventede livsendringer eller hendelser nødvendiggjøre å pådra seg gjeld når som helst. For eksempel kan du pådra deg gjeld hvis du er skadet i en ulykke og ikke har tilstrekkelig helseforsikring, eller du kan miste jobben din og har utilstrekkelige økonomiske reserver som du kan stole på.

Vurderer gjeld som negativ eller positiv

Forfalsket gjeld er ikke alltid negativ. For eksempel, hvis du betaler en regning med et kredittkort fordi lønnsslippet kommer sent, og du senere betaler kredittkortbalansen så snart som mulig, kan du unngå økonomiske problemer. I tillegg tar det på gjeld noen ganger folk og bedrifter å forfølge ventures som ellers ville være umulige. Det kreves også en viss gjeld for å oppnå en gunstig kredittvurdering, forutsatt at gjelden håndteres ansvarlig. Forfalsket gjeld er negativt, men når beløpet du skylder overstiger beløpet du kan betale tilbake, eller når mangelen på riktig budsjettering og betalingsplanlegging hindrer deg i å betale gjelden.

Juridiske hensyn

Når du har en gjeld, har kreditor, långiver eller tjenesteleverandør rett til tilbakebetaling. Hvis du unnlater å betale tilbake det du skylder, kan folket eller selskapet du skylder penger, stevne deg for å samle inn gjelden din. Så lenge du gjør betalinger som avtalt og i tide, har du vanligvis ingen juridiske problemer.