Om direkte markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Direkte markedsføring er et forretningsverktøy som har eksistert i en eller annen form siden Benjamin Franklin. Det viser seg at Ben brukte en direkte postkampanje for å markedsføre publikasjonen "Poor Richard's Almanack" til folk som bor i de amerikanske koloniene tilbake i 1732.

Dagens direktemeldingsteknikker tilbyr selskaper en måte å enkelt få informasjon om sine produkter og tjenester ut mot målrettede potensielle kunder og eksisterende kunder. De gjør det også enkelt for kundene å bestille produkter uten å måtte forlate kontoret eller komforten i sin koselige sofa.

Direkte markedsføring selskaper inkluderer enhver bedrift som retter seg mot kunder uten å bruke en mellommann for annonsering. Disse selskapene sender informasjon direkte til sine kunder og potensielle kunder om firmaets produkter og tjenester.

Et selskap vs. en prosess

Terminologien for direkte markedsføring er også brukt til å omfatte en gruppe selskaper, for eksempel reklamebyråer, PR-firmaer eller markedsføringskonsulenter, som gir midler for produkt- og tjenesteleverandører til å markedsføre direkte til sine kunder. Dette adskiller seg fra direkte markedsføring som en prosess som enhver bedrift kan bruke til å gjøre produkttilbud direkte til sine kunder gjennom ulike kanaler.

For eksempel, si et firma ønsker å distribuere via e-post en elektronisk versjon av sin katalog sammen med en kupong. Det ville ansette en direkte markedsføring firma for å gi et ekspert personale av erfarne personell, inkludert copywriters, annonsører og grafiske kunstnere, for å formulere en e-post med effektivt innhold og et effektivt utseende. Firmaet vil også sannsynligvis tilby tjenester som å spore responsen og reflektere all nyttig informasjon i fremtidige kampanjer.

I motsetning til dette vil et eksempel på markedsføring til kunder indirekte innebære bedriftens sponsoribannere på et ballspill, nyttige blogginnlegg som ikke selger noe, online vurderinger og produktplaceringer. Ingen markedsføring foregår direkte mellom produsentene og kundene, men produkt- eller merkevareeksponeringen har som mål å bygge en vennskapets første bevissthet om selskapet og dets produkter.

Direkte markedsføring Definisjon

Direkte markedsføring er en metode for å selge produkter og tjenester direkte til offentlige forbrukere ved hjelp av telefon, postordre eller internett, for eksempel i stedet for gjennom tradisjonelle forhandlere. Direkte markedsføring er svært vanlig og tar mange former, inkludert kataloger og brosjyrer, nyhetsbrev og flygeblad, kuponger og postkort. Det er bare det fysiske formatet. Telemarketing er en annen ofte brukt form for direkte markedsføring, og siden så mye av befolkningen bruker tid på nettet, har selskaper begynt å sende direkte markedsføringsmateriale via e-post og tekstmeldinger. I tillegg fortsetter målrettede nettbaserte displayannonser å bli mer populære former for direkte markedsføring.

Hvem bruker direkte markedsføring?

I de tidlige dagene med direkte markedsføring begynte noen varehus å bruke det med sine salgskataloger. Montgomery Ward startet ved å publisere sin katalog i 1872, og Sears publiserte sin katalog i 1888. Dette er noen av de første eksemplene på direkte markedsføring. Disse katalogene var et svar på det faktum at mange amerikanere på den tiden bodde i landlige områder, langt fra byer som hadde store butikker med en rekke produktvalg. I dag, med tilgjengeligheten, enkel og lav pris på elektronikkteknologi, kan omtrent alle som helst bruke en form for direkte markedsføring for å nærme potensielle kunder.

Hvorfor ikke bruke massemarked?

Det vanlige målet med massemarkedsføringskampanjer er å øke forbrukerens bevissthet om et produkt eller en tjeneste, men denne typen markedsføring koster vanligvis en god sum penger fordi den foregår via dyre kanaler, for eksempel radio og fjernsynsannonser. Direkte markedsføring har derimot et annet mål. Bedrifter med direkte markedsføring har et enkelt oppdrag, som er å overtale noen til å ta noen form for handling. Å gjøre et salg er det ultimate målet, men direkte markedsførere vet at folk ikke alltid er klare til å kjøpe på stedet. Direkte markedsføringsannonser fokuserer på å få et målrettet prospekt for å besøke et nettsted, ring firmaet for å finne ut mer informasjon, mail tilbake et postkort for å be om et tilbud eller, i det minste, skriv inn navn og e-post i et elektronisk skjema for mer informasjon.

Direkte markedsføring har noen forskjellige fordeler som gjør det vellykket. For eksempel presenteres mange typer reklame for massene, for eksempel reklametavler, mens direkte markedsføring er rettet mot personer med høy grad av sannsynlighet for å være interessert i eller trenger selskapets produkt eller tjeneste. Markedsførere får innsikt om deres målgruppe basert på informasjon som selskapet har samlet om dem eller tredjeparts selskaper som samler forbrukerdata.

Direkte markedsføring eksempler florerer både i stor og liten skala. For eksempel kan nyutdannede fra Harvard University motta en epost som forteller dem at en ny kashmir genser som bærer skolens logo, er nå tilgjengelig for kjøp. De eneste som sannsynligvis vil ha dette klær er nåværende studenter, deres foreldre og kandidater.

På grunn av dette målgruppen sparer produsenten penger og krefter ved kun å annonsere for personer med stor sjanse til å kjøpe genseren, slik at firmaet sparer penger på reklame, samtidig som det øker sannsynligheten for å selge til hver av de kontaktte personene.

Mange bedrifter oppdager at direkte markedsføring også gir andre fordeler, for eksempel muligheten til å gjøre markedsføringsmeldinger tilpasset hver mottaker, noe som gjør at kundene føler at meldingene er ment strengt for dem. Direkte markedsføring kan være mye mer kostnadseffektiv enn massemarkedsføring, noe som betyr at den også gir en høyere avkastning på de annonserte dollarene som investeres. I tillegg bruker direkte markedsføring vanligvis en rekke måter å spore suksessen til hver kampanje, bidra til å beregne lønnsomhet og å gjøre forbedringer med hver ny markedsførings syklus.

Hvordan bedrifter bruker direkte markedsføring

Bedrifter bruker en rekke ulike direkte markedsføringsløsninger for å nå sine salgsmål. Direkte post, den opprinnelige metoden, er fortsatt i bruk i dag via kataloger, kupongmailere, dørhengere, postkort og til og med de visittkortene du finner fast under bilens viskerblad. Andre direkte markedsføringskanaler inkluderer telemarketing, som innebærer å kontakte kunder via telefon for å selge produkter og tjenester. Telemarketing brukes ofte til å finne potensielle kunder og følge opp etter en annen type direkte markedsføringskampanje. Med alle spam-samtalene folk mottar, krever effektiv telemarketing god planlegging og godt undersøkt, nøyaktige kundedata for å sikre at du kontakter de riktige kundene og passer dem med et svært relevant produkttilbud.

E-postmarkedsføring er en annen type direkte markedsføring, og bedrifter kan distribuere det til minimal kostnad. Forskjellige verktøy finnes for å hjelpe deg med å måle resultater, for eksempel hvor mange mottakere åpner e-postadressene dine eller hvor mange seere som klikker på nettstedet ditt. E-postmateriale inkluderer nyhetsbrev, rabatttilbud for eksisterende kunder og fristende tilbud for å generere nye kunder. E-post direkte markedsføring kan til og med inkludere annonsene dine levert i et annet selskaps e-post.

Tekst eller SMS (short message service) markedsføring er en annen billig måte som bedrifter bruker for å nå en stor base av sine kunder. De bruker tekster som en effektiv måte å gi rettidige, korte varsler for butikksalg, påminnelser for avtaler eller leveranser og lenker til oppdateringer på deres nettside.

En av de mest populære direkte markedsføringsmetodene, sosial media markedsføring, gjør det enkelt for en bedrift å ha direkte samhandling med sine kunder og å dele selskaps- og produktrelaterte nyheter regelmessig. Et viktig trekk ved markedsføring av sosiale medier er muligheten for at kunder enkelt kan dele selskapets publiserte innhold til sine egne sosiale nettverk, noe som kan eksponentielt øke rekkevidden til en reklamekampanje. Sosiale medier nettsteder gir også mulighet for kundene å skrive kommentarer og gi detaljert tilbakemelding uten kostnad for virksomheten.

Et selskapseksempel

Si for eksempel at du sender ut en katalog til 100 kunder, og den inneholder en rabattkupong på den siste siden. Deretter får du 20 kunder som tar med kupongen i bedriften din, som forteller deg at kampanjen din har fått en kundesvarfrekvens på 20 prosent. Ved å fakturere kostnadene for å opprette og sende inn katalogen og trekke dem fra fortjenesten du har gjort fra kundene dine som brukte kupongtilbudet, kan du få en svært presis vurdering av kundekonvertering og pengesuksessrate for kampanjen med direkte markedsføringskatalog.

Få mest mulig ut av direkte markedsføring

Å planlegge din direkte markedsføringskampanje og gjennomføre det godt, kan betale store utbytter. Å holde fokus på kjernemålene i kampanjen din, kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av målrettet innsats.

Det kan virke overflødig, men den første prioriteten i din direkte markedsføringskampanje er å målrette dine mest ideelle kunder. Det er viktig å skreddersy dine meldinger til disse bestemte kjøpere og prospekter, og tiden du investerer i å undersøke og identifisere disse menneskene kan betale store utbytter. Når du virkelig har målrettet kundene dine og sendt ut flere kampanjer, kan du få svært nøyaktig innsikt om hvordan denne gruppen reagerer på ulike produkt- og tjenestetilbud.

Maksimere dine direkte markedsføring alternativer bør være en no-brainer fordi du kan kjøre på flere måter for lite eller ingen kostnad. Du kan kringkaste informasjonen din via flere sosiale medier, for eksempel å sette opp en bedriftsside på Facebook, sende tweets til kunder og tilhenger på sosiale medier-plattformene Twitter og Instagram, og bruke e-postmarkedsføring eller sende tekster til målrettet kundebase. Du kan virkelig få mye bang for pengene ved å bruke alle disse direkte markedsføringskanaler.

Det tar vanligvis penger og krefter på å skaffe nye kunder, men du kan bruke direkte markedsføringsmetoder til å ønske deg velkommen til eksisterende kunder som ikke har kjøpt på noen tid. Mange er åpne for å motta kommunikasjon fra en bedrift som de allerede har blitt kjent med. Kjør økt salg til din eksisterende kundebase ved å holde pålitelige registreringer av sine tidligere kjøp og bruke disse dataene til å danne enkle, godt utførte kampanjer. Du kan også nærme deg bortfaldne kunder for å oppdatere informasjonen, gjenopprette interessen deres og finne ut informasjon om hvorfor de kanskje har flyttet seg.

En annen måte å maksimere direkte markedsføring på er å forbedre kundeloyaliteten din. Enkel bruk og tilgjengelighet av sosiale medier gjør det lettere å bygge og opprettholde direkte forhold til kunden din. Du kan formulere personlige kampanjer, tilbud og e-postnotater, for eksempel for å gjøre en direkte kobling med kundene dine, og bygge en personlig forbindelse med bedriften din. Mange bedrifter bruker direkte markedsføringskanaler som e-post for å implementere kundeloyalitetsstrategier, for eksempel å sende dem bursdagskort, invitere dem til kommende salg og sende ut spesialtilbud.

Du kan også maksimere direkte markedsføringskampanjer når du lager en ny bedrift. Mange markedsførere snakker om å finne kundenes nisje fordi det er mye lettere å markedsføre til en gruppe like-minded prequalified prospekter enn til allmennheten. Denne delen av strategien din kan dramatisk øke prospekternes responsrate. For eksempel kan du gjøre en direkte e-postkampanje for å hoppe starte salget av et nytt produkt og belønne kunder for å henvise nye kunder til deg ved å tilby fremtidige produktrabatter. Du kan også legge inn nyttig innhold på dine sosiale medier kontoer som eksisterende etterfølgere og kunder kan videresende til sine venner, familie og innflytelsessirkel, som potensielt belønner deg med nye kunder.