CE-sertifisering Vs. UL-liste

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Produktsertifiseringserklæringer er vanlige i internasjonal virksomhet for å sikre at produktene oppfyller grunnleggende standarder for kvalitet, drift, helse og sikkerhet. Produktprodusenter bruker CE-sertifisering og UL-notering for å indikere at deres produkt oppfyller CE- og UL-standardene.

definisjoner

Certifikatet Conformite Europeene (CE) er en samsvarserklæring som brukes av selskaper i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS) eller EU (EU) for å indikere at deres produkter oppfyller de grunnleggende kravene i europeisk lov om helse, sikkerhet og miljøvern. Underwriters Laboratory (UL) sertifisering eller merking indikerer overholdelse av gjeldende nordamerikanske standarder som etablert av Underwriters Laboratories.

Sammenligning

CE-merkingen er basert på en egenerklæring fra produsenten, ikke en sertifisering fra en tredjeparts revisor eller inspektør. UL-sertifiseringen må derimot bekreftes av tredjepartsrevisorer og inspektører som arbeider for eller i samarbeid med Underwriters Laboratories.

Betydning

CE-merkingen fungerer innenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EEA) for å lette handelen mellom medlemslandene. Også selskaper som ønsker å eksportere til EU, må vise CE-merkingen. EØS- eller EU-produsenter som ønsker å eksportere til Nord-Amerika, må sikre UL-merkingen.

Anbefalt