Hva er en matkonsulent?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En matkonsulent er noen som tilbyr kompetanse og råd til ulike bedrifter og organisasjoner som ønsker å utvikle og forbedre deres matteoperasjoner. Å være konsulent, har noen som jobber i denne kapasiteten ikke en bestemt langsiktig arbeidsgiver, men en rekke klienter i stedet. En matkonsulent kan tilby hjelp i en rekke aspekter av næringsmiddelindustrien.

Mat og næringsrådgivning

En mat- og ernærskonsulent, eller en diettkonsulent, spesialiserer seg på å hjelpe bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner til å bygge en meny med sunne matvarer. En slik konsulent vil vanligvis ha en bakgrunn som består av utdanning i helse, fitness eller ernæring, og tilbyr detaljerte analyser av en kundes nåværende meny eller diett og gjør forslag til menyelementer som må legges til, fjernes eller endres. En nærings- og næringsrådgiver jobber vanligvis fra et kontor eller innenfor et relativt lite geografisk område.

Food Service Consulting

I motsetning til en mat- og ernærskonsulent, fokuserer en matkonsulent eller restaurantkonsulent mer på forretningsmessige aspekter av mattjeneste enn på kostholds- eller ernæringsmessige aspekter. Tjenestene disse konsulentene tilbyr kan variere fra grunnleggende aspekter av virksomheten - menyelementer, oppskrifter og kjøkkenorganisasjon - til ting som arkitektur, atmosfære, forretningsplanutvikling, ansattstrening, utstyrsinnkjøp og revisjon av matvaresikkerhet. En matkonsulent kan jobbe helt i en by, men mange mattekonsulenter reiser mye.

kvalifikasjoner

For å ha anerkjente kvalifikasjoner som enten en mat- og ernæringsrådgiver eller en mattekonsulent, bør du ha en eller annen form for gjeldende høyskolekvalifikasjoner. En mat- og ernærskonsulent kan sertifiseres gjennom en rekke ernærings- og velværeprogrammer, mens en mattekonsulent bør gå gjennom et gjestfrihets- eller forretningsføringsprogram. For å ha anerkjennelse i å konsultere restaurantseiere, bør du også ha flere års erfaring med å jobbe i en restaurant eller et annet matvareanlegg.

Inntjening

Ifølge Inside Jobs, bør en restaurantkonsulent forvente å tjene mellom $ 37.410 og $ 61.070 per år. Ifølge US Bureau of Labor Statistics er median årlig inntjening for en ernæringskonsulent $ 60,008 per år.

2016 Lønninformasjon for diettister og ernæringseksperter

Dietere og næringsdrivende oppnådde en gjennomsnittlig årslønn på $ 58 920 i 2016, ifølge US Bureau of Labor Statistics. På den lave enden tjente dietister og ernæringseksperter en 25 prosentpoengslønn på $ 47 200, noe som betyr at 75 prosent tjente mer enn dette beløpet. Den 75. prosentile lønnen er $ 71.840, noe som betyr at 25 prosent tjener mer. I 2016 var 68.000 personer ansatt i USA som dietter og ernæringsfysiologer.