Kultur og mangfold på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsplassen er en ramme der mange mennesker fra ulike bakgrunner og livsstil kan bli samlet sammen for å jobbe for det samme målet. I dagens samfunn blir det en "blandingskrukke" av arv. Da denne forandringen blir mer og mer tydelig, er det viktig for bedrifter å holde tritt. Å skaffe et arbeidspersonell som er mangfoldig på flere måter, kan medføre en rekke fordeler for enhver bedrift, stor eller liten.

Hva er mangfold?

I grunnleggende termer betyr mangfold bare en variasjon eller forskjell. Noen mennesker har misforstått mangfoldighet for å bety involvering av rasemessige minoriteter. Imidlertid er rase en av de mange aspektene som kan bidra til å skape en mangfoldig gruppe individer. Mangfold omfatter rase, nasjonal opprinnelse, hjemstat eller land, interesser og andre faktorer. Etter hvert som landskapet på den globale markedet fortsetter å forandre, har mange bedrifter satt prioritert for å bidra til å bygge veksten i sine næringer.

Mangfold og kultur på arbeidsplassen

Mangfold på arbeidsplassen betyr at organisasjonen ansetter ansatte uten diskriminering på grunnlag av alder, rase, trosbekjennelse, nasjonal opprinnelse, religion eller seksuell orientering. Mens du kanskje har en stab som er laget av folk fra samme nasjonale bakgrunn, kan disse menneskene komme fra mange forskjellige steder rundt om i landet, noe som gjør dette til en mangfoldig gruppe. Å jobbe med en stab som huser mange forskjellige kulturer kan gi en rekke fordeler og utfordringer for organisasjonen som helhet.

Fordeler med mangfold

Mangfold kan gi fordel for enhver type organisasjon som arbeider for å fremme toleransen til forskjellige kulturer. Etter hvert som konkurransen om forbrukerdollar blir stiv, må selskapene fortsette å utvikle nye ideer, produkter og tjenester for å forbli relevant. En arbeidsstyrke som har personlig forståelse for samfunn og kulturer av interesse, kan bidra til å skape de nødvendige produktene og tjenestene. Hvis personalet ikke er rustet til å håndtere disse forskjellige kulturer, blir det vanskelig å nå ut til disse fellesskapene. En mangfoldig arbeidsstyrke kan bidra til å opprettholde ved å la ansatte få medarbeidere som de kan forholde seg til. Hvis enkeltpersoner ikke føler at de passer inn i gruppen, kan de være tilbøyelige til å forlate for et miljø der de er mer komfortable.

Utfordringer av mangfold

Å organisere en mangfoldig arbeidsstyrke kan også gi utfordringer til organisasjonen din. I tilfelle at noen ansatte ikke er enige om inkludering av andre, kan dette skape et fiendtlig arbeidsmiljø for de som betraktes som minoritetsansatte. Dette problemet kan også stoppe eventuelle produktivitetsfremskritt og skade total moral. Unhappy ansatte kan utfordre selskapet lovlig hvis de føler at de har vært målet for noen form for diskriminering. Også å skape en mangfoldig arbeidsstyrke krever ulike former for opplæring som kan ta bort arbeidstiden for ansatte og ledelsen.

Opplæring for mangfold og kultur

Når et selskap begynner å implementere mangfold i arbeidsstyrken, er det viktig at treningsøkter er opprettet. Disse øktene brukes til å bygge forståelsen av forskjellige kulturer og forklare hvorfor mangfold er et viktig aspekt for organisasjonen. Treningsklasser må innebære en rekke aktiviteter som teambyggere som tillater ansatte å samhandle med medarbeidere som de ikke normalt ville kontakte. Disse klassene kan organiseres av HR-avdelingen eller av eksterne leverandører.