Hvordan skrive en bedriftshistorikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

På samme måte som mennesker har hver bedrift sin egen unike historie - fortellingen om hvordan det gikk fra en ide til en realitet. Du kan kanskje ikke vurdere bedriftens historie noe som kundene dine og potensielle kunder ville være interessert i, men når de er skrevet godt, er kontoen for hvordan firmaet ditt kom til å være et effektivt markedsføringsverktøy på nettstedet ditt eller i trykte materialer.

Elementer du trenger

  • Gamle forretningsrekorder

  • Gamle annonser og markedsføringskampanjer

  • Transkripsjoner av intervjuer med ansatte

Samle all informasjon du kan. Gå gjennom gamle ledgers og papirarbeid, intervju langsiktige ansatte og kunder, og se gjennom kopier av gamle annonser og markedsføringskampanjer for alt som kan gi gnist og gi innsikt. Bruk denne undersøkelsen til materiale for historien, inkorporere sitater og utdrag for å bringe historien til liv.

Sett historien inn i en kronologisk tidslinje som fremhever viktige hendelser, prestasjoner og milepæler. Bruk dette som oversikt over historien. Tidslinjen selv kan også brukes i et mediesett.

Start historien med begynnelsen av selskapet og inkludere det som inspirerte grunnleggerne, hvorfor det bestemte forretningsfokuset ble valgt, og kampene som ble møtt og hindringene overvinne. Sett inn personlige anekdoter fra intervjuene og minneverdige prestasjoner, samt visjonen for fremtiden og hvor virksomheten er på vei.

Før du publiserer historien din i noen form, har noen personer utenfor din bedrift vurdert det som om de var potensielle investorer eller kunder for å se om det du har skrevet gjør dem interessert i selskapet. Hvis det ikke klarer å gjøre det, oppgrader det til det gjør det.

Velg formatet for publikasjonen din. Det kan variere fra en brosjyre som du deler ut til potensielle og eksisterende kunder til et bundet heftet som du bruker til å markere spesielle jubileer eller prestasjoner. Ikke glem å legge det inn på nettstedet ditt.

Forbered versjoner av bedriftens historie av forskjellige lengder og få dem lett tilgjengelige for publisering. Det vil gjøre passe forretningshistorien din i dine fremtidige markedsføringsplaner en enklere oppgave.

Tips

  • Pass på at historien om virksomheten din er skrevet med samme entusiasme og lidenskap som skapte selskapet. Dette vil etablere en følelsesmessig forbindelse med leserne dine.

    Bilder legger til personlighet; bruk dem til å markere viktige hendelser i selskapets historie.

    Oppretthold en fil av bedriftens prestasjoner og milepæler, slik at du kan oppdatere historien din ettersom virksomheten vokser uten mye trøbbel.

Advarsel

Ikke overvelde folk med informasjon. Mens det er naturlig å bli fanget opp i fortellingen av historien din, kan du prøve å holde den kort.

Så fristende som det kan være, ikke utsmykker bedriftens historie. Å bli fanget i en løgn, selv en liten "hvit løgn", kan ødelegge din troverdighet og gjøre det offentlige spørsmålet sannheten om alt du sier.

Anbefalt